SportSport

DKC eervol ten onder in de Europa Cup

DKC eervol ten onder in de Europa Cup

Vandaag stonden de kwartfinales van de Europa Cup op het schema. Doordat we tweede werden in de poule kwamen we de nummer 1 van een andere poule en bovendien ook de favoriet van het toernooi tegen; BC Primorye uit Rusland.

SportSport

Maak kennis met Liam Birahy!

Een sterk team met een aantal internationale topspelers. Op papier zou het een lastige opgave worden om dit team te verslaan, maar we zouden voor elk punt knokken en laten zien wat we waard zijn.

Na een goed ontbijtje vertrokken we naar de hal. Daar hebben we als warming-up een spel gedaan met z'n allen. Vervolgens nog even overgeslagen en daarna waren we er helemaal klaar voor.

Mark mocht de spits afbijten in de single tegen Nikita Khakimov. Al meteen vanaf 0-0 domineerde Mark het spelletje. Door een glazen plafond was het soms moeilijk om de hoogte van de shuttle in te schatten, maar Mark maakte hier in zijn tactiek goed gebruik van. Hij bouwde de rally op waar dat nodig was en scoorde zijn punten vooral door goed en geplaatst aan te vallen. Het was een mooie wedstrijd, waarbij het publiek uit z'n dak ging. Niet alleen de D-Side stond nu aan onze zijde, maar ook de rest van het Franse publiek werd enthousiast van de aanmoedigingen. In drie games wist Mark het eerste winstpunt voor DKC binnen te brengen!

Vervolgens mocht ik aantreden tegen een andere Chinese (Yang Xie). Ook dit was een bloedspannende partij. Van de coaches kreeg ik te horen dat ik veel de hoeken op moest zoeken. De eerste game lukte dit heel erg goed en resulteerde dit ook in winst. In de tweede game werd mijn spel te voorspelbaar voor de tegenstander en had ik daar geen direct antwoord op. Ik verloor dan ook de tweede game. In de beslissende game wist ik me echter goed te herpakken door meer gevarieerd te spelen. Daardoor won ik mijn partij en zorgde ik voor nog een punt op het scorebord.

Met een voorsprong van 2-0 hadden we nog maar een punt nodig om de winst naar ons toe te trekken. We moesten van erg sterke dubbels zien te winnen. Thomas en Dennis hadden zeker goed gevochten, maar konden jammer genoeg niet onder de druk van de Russen uitkomen. Zij stonden erg scherp op de shuttles en lieten ook zien dat ze niet voor niks in de top 20 van de wereld staan. Hiermee werd de tussenstand 2-1.

De damesdubbel van Ginny en Veerle begon voortvarend. Ze stonden erg goed te spelen en hielden het veld goed groot. Met een nek aan nek race verloren ze nipt de eerste game van de Russen (Nina Vislova en Anastasia Chervyakova). In de tweede game legden ze meer druk op onze dames, waardoor het sturen van de shuttle steeds moeilijker werd. Helaas lukte het niet om de wedstrijd te winnen en maakte dit de tussenstand gelijk.

Als laatste gingen Alida en Michiel de baan op om het laatste en beslissende punt binnen te slaan. Voor mij gaf deze partij een extra tintje, omdat dit mijn laatste wedstrijd voor DKC kon zijn. Een van de tegenstanders had brons gewonnen op de Olympische Spelen in Londen, waardoor het een lastige kluif zou worden. Toch begonnen we heel sterk en wonnen we de eerste game met 21-19. In de tweede game waren we iets minder scherp en kwamen de tegenstanders iets beter in hun spel. Zij trokken helaas deze game naar zich toe. In de laatste game zat vooral de dame goed op het net en daar hadden we geen goed antwoord op. Jammer genoeg konden we niet zorgen voor een ommekeer en daarmee een overwinning op de Russische club.

Toch kunnen we tevreden terugkijken op dit toernooi, maar vooral op dit hele seizoen. DKC won voor het eerst de landstitel en de beker.

Ik vond het fantastisch om voor DKC te spelen en wil dan ook iedereen van DKC bedanken voor dit geweldige jaar.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!