clubzoeker

DKC wint eerste wedstrijd in Tours!

DKC wint eerste wedstrijd in Tours!

De kop is eraf! Vandaag startten we het toernooi tegen Finland. Voordat we daadwerkelijk begonnen, was er eerst een bijzondere line-up.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Bijzonder omdat we met onze rug naar het publiek moesten staan. Samen met Michiel mocht ik het spits afbijten in de mix. Michiel had gister niet meegetraind omdat hij later met de trein in Tours aankwam, dus hij moest nog wennen aan de hal. Ik had zelf last van wat spanning. Dit was ook duidelijk te merken tijdens de wedstrijd. We waren niet scherp genoeg en ondanks de aanmoedigingen van het team en de supporters moesten we helaas ons meerdere erkennen in de Finnen.

Na deze verliespartij mocht Mark aantreden. Zijn tegenstander was zo onder de indruk van Mark, dat 'ie maar opgaf bij 4-4 achterstand. Geintje hoor, hij heeft laatst een blessure opgelopen en die scheen meteen weer op te spelen. Makkelijk puntje dus: 1-1.

Toen was onze 1e dame Ali Bombali aan de beurt. Ze moest even inkomen "maar dat komt wel goed met ons dieseltje", zeiden we nog. Ze maakte in de 1e set veel persoonlijke fouten, waar de Finse goed van profiteerde. Zoals stiekem verwacht herpakte Alida zich in de 2e en 3e set sterk en trok zij aan het langste eind. De 3e set heb ikzelf gemist, maar zoals Rien zegt "ze liet geen spaan heel meer van haar tegenstandster". Tussenstand 2-1 voor DKC.

De herendubbel was de vierde partij, represented by Mark en Michiel. Het leek erop dat ze zouden verliezen. In de 1e set moesten ze even wennen aan elkaar en tegelijkertijd was de vaardigheid aan de overkant heel goed. Halverwege de 2e set kregen de heren steeds meer grip op de wedstrijd en konden zij het spel naar hun hand zetten. Maar, ze hadden ook een beetje geluk. In de 2e set sloeg één van de Finnen op matchpoint (tegen voor ons) een uit-bal terug, wat een punt voor ons werd. Daarna walsten Mark en Michiel er in de 3e set overheen. 3-1 voor DKC!! De winst is binnen!

Ginny en Alida mochten het laatste puntje binnenslaan. En dat deden zij dan ook vrij gemakkelijk. 4-1 voor DKC. Trots op mijn team. De staf is lekker voor ons aan het koken nu, we nemen zo een duik in het zwembad, gooien nog wat kaartjes en babbelen nog wat na over de wedstrijd en dan is het alweer tijd om naar bed te gaan....... Morgen om 10:00 uur tegen IJsland! Bring it on!

To be continued door één van mijn andere teamleden.

Veerle Wijers

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!