clubzoeker

Jacco Arends en Selena Piek stranden in halve finale Yonex US Open 2015

Jacco Arends en Selena Piek stranden in halve finale Yonex US Open 2015

Zaterdagochtend 02:45 uur Nederlandse tijd stonden Eefje Muskens en Selena Piek in de kwartfinale van de Yonex US Open 2015. Het als tweede geplaatste dubbelkoppel liep tegen een Chinese Muur.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Muskens en Piek troffen Yu Yang (nummer 2 van de wereld) en Zhong Qianxin (voormalig nummer 2) uit China aan de overzijde van het net. Hun 142 plaats op de wereldranglijst was nietszeggend en het scoreverloop vertelde hetzelfde verhaal. In de eerste game bleven de Aziaten vanaf 3-3 telkens enkele punten op voorsprong: 21-15. De Papendallers konden in game twee aansluiting vinden rond de ruststand, maar mochten van Yo en Zhong daarna nog maar één puntje mee naar Nederland nemen: 21-11.

Halve finale eindstation voor Piek en Arends

Selena Piek had weinig tijd om te treuren over haar damesdubbel, want ze had nog een halve finale met Jacco Arends op het program. Als derde geplaatsten doorliepen ze het schema volgens plan en zo ook hun Hong Kong tegenstanders Lee Chun Hei Reginald en Chau Hoi Wah (tweede geplaatste, nummer 11 op de wereldranglijst).

De Nederlanders hielden tot 17-17 de voorsprong vast, waarna ze gepasseerd werden door Chau en Lee. Zuur, maar dat is wat er kan gebeuren met koppels die zo dicht op elkaars niveau zitten. In de tweede game pakten Piek en Arends vanaf 4-4 een voorsprong en wel tot 12-12, maar toen ging het om en om tot 17-17. Opnieuw maakten de tegenstanders er werk van om naar de 21 te komen, zonder dat de Nederlandse kampioenen nog ruimte kregen voor enig punt.

Een partij als deze laat zien dat Arends en Piek (nummers 20 van de wereld) een niet mis te verstane opponent zijn op het wereldniveau. In de volgende halve finale - en die ligt ongetwijfeld in het verschiet - zullen ze in de eindfase ook tegenover dit soort tegenstanders de regie in handen moeten houden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!