Jordy Brouwer: Finaledag Irish Open

Jordy Brouwer: Finaledag Irish Open

Op zondag werden de halve finales en finales gespeeld. In mijn geval moest ik beginnen met de halve finale singles en zou daarna een halve finale heren dubbel spelen met Owen Kilburn.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het heren enkel moest ik spelen tegen Francois Nalborczyk. We hadden al eerder tegen elkaar gespeeld en het waren altijd spannende wedstrijden geweest. Op het EK had hij voor het eerst een wedstrijd van mij gewonnen. Wat mij betreft blijft dat ook de laatste keer!

Zo ook in deze halve finale. Het was een moeizame start. Ik moest duidelijk inkomen op deze vroege ochtend om 9.00u. Gelukkig herpakte ik me snel en ging het gelijk op in de eerste set. Op de tien punten gaf de scheidsrechter een punt uit, waarvan Francois ervan overtuigd was dat deze voor hem in was. Omdat deze shuttle voor haar neus viel, heeft het wat mij betreft geen zin om daar discussie over te voeren, maar Francois kon het niet van zich afzetten. Zonde voor het spel, maar in mijn voordeel aangezien het zijn spel niet ten goede kwam.

De eerste set won ik uiteindelijk in een spannende strijd met 25-23. In de tweede set kon ik met beheerst spel de wedstrijd afronden met 21-14.

Hierna moesten Owen en ik uitkomen in de halve finales heren dubbel. We moesten uitkomen tegen de eerst geplaatsten David Toupé en Daniel Chan. We gingen de wedstrijd in met het gevoel dat we niets te verliezen hadden. Mentaal werkt het altijd goed als je zonder verwachtingen een wedstrijd ingaat, omdat je dan in ieder geval zonder spanning op de baan staat. Zo bleek ook dit keer. Het was een mooie wedstrijd waar we onverwachts toch nog aardig punten konden maken. Helaas niet genoeg om een set te pakken. Ondanks dat ik voor de eerste keer met Owen een dubbel speelde, was dit toch een mooi resultaat. Bedankt Owen!

Lees de rest van dit artikel op de website van Jordy Brouwer von Gonzenbach.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!