SportSport

Team 7 van The Flying Shuttle in Barendrecht schrijft clubgeschiedenis

Team 7 van The Flying Shuttle in Barendrecht schrijft clubgeschiedenis

Voor het eerst in haar 62-jarig bestaan is een team Nederlands Kampioen geworden. Deze - voor TFS Barendrecht - unieke prestatie werd geleverd in de 1e klasse.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De ploeg was vrijdag al naar Zutphen vertrokken om zich rustig (nou ja, rustig?) voor te bereiden op de wedstrijden in de groepsfase. Ondanks de rustige omgeving was de spanning al voelbaar en niet iedereen kon makkelijk de slaap vatten.

Zaterdag om 12.00 uur moesten ze aantreden tegen BAN uit Amersfoort. Al snel was duidelijk dat alles uit de kast gehaald moest worden om de zegen binnen te halen. De 1e game van de mix ging naar Elvira en Dik met 21-14 De 2e game was voor BAN, 17-21 en de 3e 21-18 voor TFS. De damesenkel was een prooi voor BAN. Stefan wist zijn single te winnen met 21-17 en 23-21.

Nog 1 punt was nodig om deze partij in winst om te zetten, de beide dubbels werden eerlijk verdeeld. De herendubbel ging naar TFS en de damesdubbel naar BAN. Waardoor de eerste wedstrijdpunten binnen waren.

De tweede wedstrijd stond gepland om 20.00 uur tegen Drachten BC. Met verttouwen gingen ze wedstrijd in gezien de resultaten van Drachten tegen BAN. De opdracht was deze ploeg niet te onderschatten en er vol voor gaan.

Het werd toch een eenvoudige overwinning van 4-1, alleen de dames single geen verloren. De van een blessure teruggekeerde Indy de Goey had toch te veel moeite en te weinig vertrouwen om de gedachte van haar blessure achter zich te laten.

Met deze twee overwinningen op zak is de eerste plaats in de poule gerealiseerd en kon de terugweg naar Hotel Paasberg in Lochum aanvangen. Daar kon het team zich in alle rust zich opladen voor de kruisfinales.

Na een stevig ontbijt in alle vroegte weer op weg naar de Hanze sporthal in de vesting stad Zutphen. Om 10.00 uur was BC Schijndel de tegenstander de nummer 2 uit poule a. Dat het geen gemakkelijke opgave was werd al snel duidelijk. Nu ging de mix naar Schijndel met 21-14 en 21-13. Ronald van den Heuvel die voor de single de baan op kwam wist de stand weer gelijk te trekken met duidelijke overwinning van 21-10 en 21-15. Daarna was de beurt aan invalster Cynthia van den Heuvel die de 1e game moest laten aan Schijndel met 21-16. Duidelijk was dat dit de sleutelpartij zou zijn om een overwinning te behalen en de finale. Op een geweldige mannier ging de 2e game naar Cynthia met 24-22. In een spannende 3e game wist Cynthia de winst binnen te slepen door een betere controle over haar zenuwen dan haar tegenstandster.

Nog 1 puntje was nodig om de finale te halen en die kwam er in de herendubbel. Ronald en Stefan haalden een duidelijke overwinning met 21-10 en 21-11.

Elvira en Karin moesten de damesdubbel laten aan de dames van Schijndel. Hier was goed te zien dat een finaleplaats al bereikt was. En geen energie verloren te laten gaan voor de finale partij.

Verrassend was dat BAN kans had gezien om Almere te verslaan en dus troffen we de tegenstander die we in de poule al hadden verslagen. Dus de ploeg wist dat ze weer stevig aan de bak moest ook al omdat een van de heren van BAN met een blessure in de vorige wedstrijd moest uitvallen. En de ingevallen heer zeker geen verslechtering was.

In goed overleg en het analyseren van de tegenstander werd de opstelling flink door elkaar geschud en dat bleek uit eindelijk een goede zet. En hiermee werd de tegenstander verrast.

De ploeg was gespannen maar had vertrouwen gekregen uit de vorige resultaten. Dit keer werd de mix gespeeld door Stefan en Karin tegen een zeer geroutineerde dame Annelies de Wit. Wetende dat deze bepalend zou zijn voor de overwinning. De 1e game ging met 21-12 naar TFS. De 2e game was een stuk spannender maar ging uiteindelijk naar TFS met 21-19.

Dit keer ging Ronald de strijd aan tegen Arjan Spijkerboer. Ronald moest de 1e game nog duidelijk de schroom van zich afspelen en na een zwak begin herstelde hij zich maar moest toch de 1e game aan Arjan laten. De 2e ging naar Ronald met 21-14. Geweldig spannend was de 3e game. Fouten over en weer, maar duidelijk was dat beide heren niet wilden verliezen. Uit eindelijk ging de overwinning nipt naar Ronald met 23-21.

Nog 1 overwinning was nodig om de beker in ontvangst te nemen. Cynthia moest aantreden tegen Sabine de Wit. Deze wist met 21-18 en 21-10 een punt binnen te slepen voor BAN.

Nog 2 kansen. De herendubbel stond de vorige partijen stevig in de schoenen, maar zouden ze de zenuwen onder controle houden? De eerste game ging vrij eenvoudig met 21-8 naar TFS, maar de 2e game was een ander verhaal. Beide heren van BAN vochten voor iedere centimeter wetende dat dit hun laatste kans was. Het werd een zeer spannend slot waar goed spel werd afgewisseld met onnodige fouten. Maar de mannen van TFS trokken toch aan het langste eind met 21-19.

En met deze overwinning was het kampioenschap een feit en kon The Flying Shuttle een feestje gaan vieren en het overwinningsapplaus in ontvangst nemen.

De laatste partij damesdubbel werd geschonken aan BAN en was niet meer van belang voor de titel. Met dit geweldige resultaat keerde de ploeg en hun supporters weer richting Barendrecht onder dankzegging voor hun ondersteuning. Tevens is de ploeg dank verschuldigd aan de coaches, Saber Afif, Danny Birahy en Edward van den Heuvel.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!