badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Twee Nederlandse kwartfinales in Yonex US Open - René Lagerwaard
© René Lagerwaard

Twee Nederlandse kwartfinales in Yonex US Open

Twee Nederlandse kwartfinales in Yonex US Open - René Lagerwaard
© René Lagerwaard +

Met twee zwaarbevochten (gemengd)dubbels heeft topbadmintonner Selena Piek niet één maar twee kwartfinales behaald tijdens de Yonex US Open. Samen met Jacco Arends en Eefje Muskens had ze daar tweemaal een driesetter voor nodig.

Het was gisteren, donderdag 18 juni, een pittige wedstrijddag voor de Nederlanders. Jorrit de Ruiter en Samantha Barning speelden tegen het ongerankte koppel Chia Pin Lu en Chia Hsin Lee uit Chinese Taipei en verloren de eerste game met 24-22. Dat het Aziatische koppel aan de overzijde geen ranglijstpositie bekleedt, geeft duidelijk geen indicatie van hun speelsterkte: beide spelers hebben top 100 of zelfs top 25 ervaring.

In de tweede game drukte het als vijfde geplaatste Nederlandse koppel door naar 13-21 en moest de beslissing gemaakt worden in de derde game. Dat bleef bij stuiver wisselen tot de 13-13, waarna Barning en De Ruiter telkens twee, drie puntjes voorsprong hielden. Gelijkspel op 18-18 en 19-19 volgde, waarna Lee en Lu versnelden naar 21-19 winst. Een zure conclusie voor de Papendallers.

Winst voor Piek & Partners

Selena Piek speelde om 14:55 lokale tijd haar eerste partij van deze donderdag. Samen met Jacco Arends is ze derde geplaatst en ze hebben Kenta Kazuno en Ayane Kurihara uit Japan tegenover zich. Nu nog top 700 spelers volgens hun ranking, maar in de praktijk zijn dit spelers die eerder al top 10 spelers toernooien uitknalden.

Arends en Piek worden dan ook overrompeld in de eerste game met 13-21. In de tweede game nemen ze vanaf 8-8 de leiding, maar komen nog op 18-18 terug op gelijkspel. Gelukkig dwingen ze met 21-19 een derde game af. In deze 'decider' gaat het gelijk op tot 13-13, waarna de twee Babolat-spelers een bescheiden voorsprong opbouwen en vasthouden: 21-17 winst en een kwartfinale in the pocket.

De kwartfinale wordt gespeeld tegen Toby Ng en Alex Bruce, die als achtste geplaatst zijn.

Damesdubbel tegen de Duitsers

We vroegen ons gisteren af voor wie Erik Meijs aan het duimen was, met Birgit Michels en Isabel Herttrich tegenover het als tweede geplaatste Nederlandse topdubbel Eefje Muskens en Selena Piek. Voor de Weespse leek het af te stevenen op een herhaling van zetten in haar gemengddubbel eerder op de middag. De eerste game ging met 20-22 naar de Oosterburen.

Het Nederlandse tandem liet in de tweede game haar kwaliteit zien en maakte met 21-15 dat ze in het toernooi bleef. Het vertrouwen van de livescore-volgers in Nederlanders werd dan ook niet beschaamd toen de verlossende 21-13 in het kleine computervenstertje verscheen. Muskens en Piek bevestigden hun plaatsing in het toernooi en hun kwaliteit op wereldniveau. Nóg een kwartfinale dus!

De kwartfinale wordt gespeeld tegen Yu Yang en Zhong Qianxin, die als vijfde geplaatst zijn.

Klik hier voor de uitslagen van de Nederlanders.

geschreven door

Wat vind jij? Er zijn al 47 waarderingen!

Over de auteur: Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Over de auteur: Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Meer nieuws