clubzoeker

Zilver en brons op Carlton Irish Para-Badminton International

Zilver en brons op Carlton Irish Para-Badminton International

Van 25 t/m 28 juni hebben Jordy Brouwer von Gonzenbach (rolstoel WH2), Mark Modderman (SU5) en Joey Lie (SS6) in Dublin - Ierland deelgenomen aan de Carlton Irish Para-Badminton International.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Na een vlotte vlucht kon er op donderdagmiddag nog even getraind worden, om aan de zaal te wennen, de partners voor het dubbelspel te ontmoeten en wat wedstrijden te spelen.

Vrijdag 26 juni, dag 1

Jordy moest als eerst zijn gemengddubbel spelen samen met Elke Rongen. Na een heel vroeg ontbijt stonden we, samen met nog meer spelers, rond 07.15 uur klaar om opgehaald te worden met de bus. Helaas verscheen deze niet op tijd. Na heel wat heen en weer bellen en smsen, was de bus er om 09.30 uur nog steeds niet. Niet echt een goede voorbereiding voor een wedstrijd.

Eindelijk rond 09.45 verscheen de bus. Er moesten heel wat spelers met hun rolstoelen naar de sporthal en deze moesten bij verschillende hotels opgepikt worden. In tegenstelling tot wat was afgesproken gingen er ook spelers mee die nog niet in de hal verwacht werden en zaten de busjes steeds vol, dit in het nadeel van de spelers die wel op tijd moesten beginnen. Gelukkig was de toernooi-organisatie hiervan op de hoogte en konden Jordy en Elke rustig hun wedstrijd voorbereiden. Een niet al te zware wedstrijd gelukkig, tegen een Pools/Spaans koppel, en deze werd winnend afgesloten.

De volgende wedstrijd was zwaarder en werd er tegen de Japanners verloren. De laatste wedstrijd in de poule moest gewonnen worden om door te gaan. Tegen een niet al te sterk Turks koppel kwamen Jordy en Elke na de eerste gewonnen game niet meer lekker in hun spel en werden de 2e en 3e game verloren. Een grote teleurstelling want hier was zeker op winst gerekend.

Het mannenenkel werd door Jordy deze dag afgesloten met winst tegen een Poolse speler en een ingecalculeerd verlies tegen Daniël Chan uit Hong Kong China. In ieder geval door naar de volgende ronde.

Mark had het in zijn eerste wedstrijd niet al te zwaar in het mannenenkel tegen een Duitser, maar moest daarna zijn meerdere erkennen in de sterke Turkse speler Ilker Tuscu.

Joey had erg uitgekeken naar zijn wedstrijd tegen Grzegorz Jednaki. De week ervoor hadden zij op het toernooi van De Bever in Rijen een spannende wedstrijd gespeeld, welke Joey in 3 games net had verloren.

Helaas kwam Joey niet helemaal in zijn spel en was de Pool ook deze keer te sterk. Mooie rally's maar helaas kwam Joey te kort.

In deze poule zat ook de als eerste geplaatste en ervaren speler uit Engeland Andrew Martin en zoals verwacht ging ook deze wedstrijd verloren.

Zaterdag 27 juni, dag 2

Jordy moest deze dag 3 wedstrijden spelen in het mannendubbel samen met de Engelsman Owen Kilbury. Met goed spel werd er gewonnen van een Iers koppel en een Frans koppel. Meer tegenstand ondervonden zij tegen de Engelsen Davis Follet en Connor Dua Harper. In 2 games 21-16 en 21-17 werd deze verloren.

Mark ging deze dag ook 3x de baan op. De herendubbel samen met de Engelsman James Binnie werden beide verloren. Een Duits/Japans koppel speelde slimmer en Mark en James maakten teveel fouten. Daarna nog tegen het sterke dubbel Bartlomiej Mroz uit Polen en Ilker Tuzcu uit Turkije. Beter spel dan in de eerste wedstrijd maar helaas ook nu geen winst en ze verloren met 21-8/21-15.Daarna nog een mannenenkel tegen Bartlomiej. Deze speelde vast en is erg sterk. Hij bleek later ook de sterkste speler van het toernooi.

Ook Joey moest nog 2x dubbelen samen met een Fransman Rémi Benichou. Eigenlijk zou Joey dubbelen met zijn Poolse partner Grzegorz. Maar omdat er te weinig dames waren aangemeld, werd de mannendubbel gecombineerd met het gemengddubbel. De Poolse coach gaf toen de voorkeur aan een Pools koppel en werd Joey gekoppeld aan de Fransman. Beide spelers hebben nog niet veel ervaring, voor Rémi was dit zijn eerste toernooi.

Tegen het Poolse koppel gaven zij zeker goed tegenstand. Tegen de meer ervaren Engelsen hadden Joey en Rémi niet veel in te brengen en werd ook deze helaas verloren.

Dit betekende voor Mark en Joey dat zij uitgespeeld waren en alleen Jordy nog op zondag moest spelen.

Zondag 28 juni, dag 3

De halve finale enkelspel tegen de Fransman Francois Nalborszyk, een goede bekende. Jordy heeft al meer tegen hem gespeeld. Vaak was hij de sterkste maar helaas op de EK ging de overwinning naar Francois. We hadden de wedstrijd goed doorgesproken en waren het eens over de tactiek die er gespeeld moest worden. Gelukkig ging dit goed en kwam Jordy na een goed geconcentreerd gespeelde wedstrijd als winnaar uit de bus.

De finale weer tegen Daniël Chan uit Hong Kong China. Natuurlijk zou Jordy proberen meer punten te halen dan in zijn eerste wedstrijd. Dani'ël speelde echter erg sterk en Jordy kreeg last van zijn arm waardoor de wedstrijd gewonnen werd door Daniël Chan. Jordy kon naar huis met een welverdiende zilveren medaille.

Het mannendubbel tegen Daniël Chan en David Toupe was weer erg zwaar. Met de uitslag 21-10 en 21-11 betekende dat de winst naar de tegenstanders ging en de finale niet werd gehaald door Jordy en Owen maar er was wel de winst van een bronzen medaille. Jordy van harte gefeliciteerd met je behaalde prijzen.

Voor alle wedstrijden en uitslagen zie toernooi.nl.

Annie van Daal

Bondscoach

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!