SportSport

Badmintonplezier in België bij het Badcoach Summer Camp

Badmintonplezier in België bij het Badcoach Summer Camp

Gisteren ben ik maar eens met onze eigen ogen gaan kijken bij het Badcoach Summer Camp georganiseerd door Roel Van Heuckelom. Het zomerkamp wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Deelnemers van het kamp zijn er inmiddels aan gewend dat badmintonfotograaf René Lagerwaard als embedded beeldjournalist zorgt voor een prachtige registratie van beide weken. Op de facebook-pagina van het zomerkamp zijn verschillende albums per dag terug te vinden. Zo zien de thuisblijvers (en met name de papa's en mama's) ook waar de badmintonspelers mee bezig zijn.

Het is bijzonder leuk om te zien hoe de verschillende groepen - tijdens de middag dat ik er was, waren er twee groepen - fanatiek trainen onder begeleiding van een groot aantal coaches. Gisteren waren onder meer Michiel Kruijt, Danny Borocz, Andreas Johannsen, Martin Kaer Eriksen, Manouk van de Veerdonk en Leonard van Velzen actief.

Individuele aandacht werkt

Een van de deelnemers vertelde: "Het is ongelooflijk wat ik hier in twee, drie dagen tijd al geleerd heb. En met zoveel coaches is de aandacht ongekend. Soms heb je net van de ene coach feedback gehad en 30 seconden later heeft de andere coach alweer een bijdrage. Dat was wel even wennen eerlijk gezegd."

In de hal staan vier waterkoelers met - jawel - gekoeld water. En vanuit de keuken wordt er continue gezorgd voor onder meer fruit en puddingbrood. Met zoveel fysieke inspanning op een dag worden er veel calorieën verbrand. Aanvullen is zo geen enkel probleem.

Het altijd-aan-zonnetje

Voor het avondeten heb ik nog eventjes kunnen kennismaken met Andreas Johannsen en zijn - op het oog - onbeperkte optimisme. Deze Deen lijkt als een vis in het water wanneer hij voor de trainingsgroep staat en de groep spelers pikt dat ook probleemloos op. Andreas spreekt, de groep luistert.

Met frietjes en salade achter de kiezen en een leuk gesprek met de immer indrukwekkende Michiel Kruijt, was het tijd om weer terug naar Nederland te rijden. Maar niet voordat ik nog even kennis kon maken met het altijd-aan-zonnetje Tatum Kouwenhoven. "Bent u die meneer van badminton online punt nl?" Ja! Ze scheen gisteren overigens extra hard: tijdens een single tegen coach Andreas had ze gewonnen en nu was hij haar slaaf voor de rest van het kamp. Dat u het even weet...

Roel, succes met de komende anderhalve week Badcoach Summer Camp!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!