Eric Pang heeft Papendal verlaten; start na WK in Jakarta met eigen trainingsgroep

Eric Pang heeft Papendal verlaten; start na WK in Jakarta met eigen trainingsgroep

In januari heb ik besloten om de trainingen van Badminton Nederland in Papendal te verlaten vanaf juni. Vanaf heden ga ik mijn WK voorbereiden in Almere.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In Almere heb ik alle trainingsfaciliteiten, zowel banen als krachthonk, tot mijn beschikking. Met mijn ervaring op topniveau en mijn behaalde trainersdiploma 'Elite Coach' in Denemarken, bezit ik nu alle elementen om een eigen trainingsgroep te starten. Zoals alle kansen in mijn carričre wil ik ook hieruit het maximale halen.

De trainingsgroep die ik wil opstarten zal de BTF Pang Elite Trainingen gaan heten. We zullen eind augustus gaan starten, als ik terug ben van het WK in Jakarta. De trainingen zijn bedoeld voor spelers die via hun eigen weg de nationale, Europese of internationale top willen halen. Als ondergrens hanteer ik dat de speler of speelster minimaal het Nederlandse eerste divisieniveau moeten hebben. Ook wordt er tijdens het intakegesprek gekeken naar trainbaarheid, (intrinsieke) motivatie, mogelijke groei en vertrouwen.

In goed overleg zal ik per speler een trainingsplan maken en de trainingen begeleiden. Omdat naast de spelanalyse en het training geven ook een hoop geregeld moet worden, zal Suzanne Mulkens mij assisteren en de management taken op haar nemen. Suzanne is in het bezit van haar SL-4 diploma, maar heeft in het bedrijfsleven haar sporen verdiend in management en control. Naast dit alles zal ik zelf ook meedoen als sparring wanneer dit nodig is.

Kortom, ik ben heel blij dat ik de kans krijg om mij op deze manier verder te ontwikkelen en mijn opgedane kennis en ervaring nu kan gaan overbrengen op de volgende generaties.

Mocht je interesse hebben om deel te nemen aan deze trainingen, mail dan naar elite@ericpang.nl Suzanne of ik neem(t) dan contact met je op voor een eerste oriënterend gesprek, waar we beiden onze wensen en eisen kunnen formuleren. De gesprekken zullen plaats vinden in de week van 27 juli en 3 augustus en we zullen 24 augustus gaan beginnen, na mijn WK in Jakarta zoals gezegd.

Eric Pang

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!