badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Henk Staats: En dat heet topsport bij Badminton Nederland - BV Almere
© BV Almere

Henk Staats: En dat heet topsport bij Badminton Nederland

Henk Staats: En dat heet topsport bij Badminton Nederland - BV Almere
© BV Almere +

Morgen vrijdag 3 juli 2015 is de laatste speeldag van het seizoen 2014/2015 en daarmede zit ook dit seizoen er op. Nu ben ik maar een eenvoudig voorzitter, maar als ik alles probeer te overzien dan denk ik toch dat het een mooi seizoen geweest is met meer plussen dan minnen.

Ik had [ook] gehoopt dat BNL op een aantal punten beter zou gaan acteren, maar daarin ben ik fors teleurgesteld. Ik lees op badmintonsites veel astmatisch proza over goede gesprekken en vooruitzichten, maar signalen dat het echt beter gaat in de praktijk blijven uit.

  • zo wachten we nog steeds op antwoord op een brief uit november 2014 en een herinnering daarop van februari 2015 inzake de teambijdrage voor onvolledige competitiepoules;
  • het spreiden van onze 19 jeugdteams over twee of drie regio's in het seizoen 2015/2016 vindt geen doorgang. Nu ook weer veel onvolledige poules en jeugdteams van Almere in dezelfde poules. Ik schreef al eerder, iedere regiomanager heeft waarschijnlijk zijn of haar eigen competitiekalifaat;
  • BNL slaagt er niet in om de begroting voor 2016 te presenteren bij de bondsvergadering van 26 juni 2015;
  • dinsdag 30 juni j.l. kregen we bericht dat het weken eerder toegezonden competitieprogramma voor de eredivisie wordt gewijzigd. Qontent Almere speelt net als alle verenigingen een openingsronde in Hoofddorp en daarna vier uitwedstrijden achterelkaar en dan vervolgens vier thuiswedstrijden, ook achterelkaar. Hoe verzint men het. Goed voor de media-aandacht en de toeschouwersaantallen, maar niet heus. Onze wedstrijdcommissie had de zaalindeling voor 20 seniorenteams en 19 juniorenteams al helemaal klaar voor het komend seizoen, maar kan nu weer opnieuw beginnen. Prima voor de motivatie voor de verenigingsvrijwilligers. En dat heet topsport bij BNL. Eerlijk gezegd moet ik er van op de pot.

Gelukkig overheersen bij onze vereniging de pluspunten en dat is maar goed ook en ik ervaar als pluspunten:

  • per saldo 45 leden meer dan we hadden begroot;
  • een fantastisch Junior Mastertoernooi met circa 325 deelnemers met heel veel sterke Denen en op de zaterdag speelden we in drie sporthallen. Alles liep op rolletjes;
  • mooie resultaten tijdens de Nationale Jeugdkampioenschappen. Zes eerste plaatsen en elf tweede plaatsen;
  • Eric Pang komt Qontent Almere versterken;
  • een slepende zaak met Carlton werd in een mum van tijd opgelost door de nieuwe mensen van Carlton;

En ik ben ongetwijfeld niet volledig, maar dat kan gebeuren, maar u ziet het, de pluspunten overheersen de minpunten, althans dat is mijn idee.

En dat alles had niet mogelijk geweest zonder de inzet van de vele vrijwilligers die vol voor onze vereniging gaan!

Als u met vakantie gaat dan wens ik u een heel fijne vakantie toe en ik zie u graag weer in badmintonkledij terug in Sportcomplex RCS vanaf maandag 17 augustus 2015.

geplaatst door

verkregen via BV Almere

vorig artikel

Year of the Be-Lee-Ver?

3 jaar geleden

volgend artikel

Volg de Nederlandse topbadmintonners op de ranglijst naar Rio 2016!

3 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 51 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws