clubzoeker

OroDenmark: beter dan de Deense nationale training!?

OroDenmark: beter dan de Deense nationale training!?

Na jaren van ervaring met deze trainersstaf hebben we dit jaar gekozen voor zeer kleine groepjes. Maximaal 14 spelers terwijl er 7 trainers rondlopen en zo nu en dan een gasttrainer.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het geeft de stemming van een hechte groep. Er is veel plezier terwijl er keihard word gewerkt met enorm veel tijd voor uitleg.

De vakantiespreiding in heel Europa geeft ook de mogelijkheid dat spelers heel lang kunnen blijven. We zijn 5 juli van start gegaan met de vaste trainersstaf en we gaan met deze groep door tot 21 augustus. Er is geen enkele trainingsstage die zo'n lang verblijf kan aanbieden als privé-initiatief. De opzet is om de spelers een verblijf te bieden dat gelijk staat aan training bij de Deense nationale jeugdselectie en we konden dan ook geen beter compliment krijgen als dat van Peter Mork (nationaal team en All England speler). "Het is hier niet hetzelfde als op de Deense nationale training, het is een stuk beter."

Het is goed om te zien dat spelers zeven uur per dag kunnen trainen terwijl ze dat normaal in een week doen. Er zijn totaal geen blessures: natuurlijk hebben sommige spelers blaren en wat kleine pijntjes maar er is niets waardoor ze niet kunnen mee doen met de training.

We hebben een streng 'telefoonbeleid' waar de spelers maar een paar uur per dag met hun telefoon bezig mogen zijn. Het gevolg is dat er tijd is voor spelletjes en dat de spelers lang aan tafel zitten waar we enorm veel plezier hebben met lange gesprekken en verhalen. Kenneth kan er over mee praten met een neus waar soep uit druppelde omdat hij niet kan eten en lachen tegelijk. Het is ongelofelijk dat een groep uit zes verschillende landen zo'n hecht vriendenteam kan worden en zoveel voor elkaar over heeft.

Petje af voor de trainers die hier rondlopen. Zeven uur per dag persoonlijke training geven en betrokken zijn bij wat er zich in de hal afspeelt. Daarnaast hebben we ontwikkelingsgesprekken met de coaches, zodat ze veel nieuwe informatie mee nemen naar huis en met deze nieuwe kennis aan de slag kunnen gaan bij hun eigen verenigingen. De verwachtingen die we als trainers hadden over de opzet van dit jaar is ruim voldoende uitgekomen.

Het kan niet voldoende worden benadrukt dat het zonder de inzet van onze nieuwe sponsor Wilson niet mogelijk was geweest het niveau dat we op dit moment hebben te bereiken. Het gaat er nu om er voor te zorgen dat we met deze sponsor de komende jaren nog professioneler te werk kunnen gaan en de stage kunnen uitbreiden tot 10 weken in de zomerperiode, zodat we meer spelers een plaats kunnen aanbieden zonder dat we boven de 14 spelers per week uit gaan komen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!