SportSport

Thinking outside the box: dat doe je op OroDenmark

Thinking outside the box: dat doe je op OroDenmark

Week 4 van de OroDenmark zomerstage zit er al bijna weer op. Zowel spelers als trainers zijn verbaasd dat het elk jaar weer beter en professioneler kan. Maar toch gebeurt het keer op keer.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Na Peter Mork die de afgelopen weken training kwam geven als gast coach was het deze week de beurt aan voormalig wereldkampioen Thomas Laybourn om de spelers de weg te wijzen naar de top van hun eigen kunnen. Als je jong bent, wordt de basis gelegd voor wat je later kan bereiken in je leven. Het winnen of verliezen in letterlijk alles vindt hierin zijn oorsprong. Daarom zijn niet alleen de uren op de baan belangrijk maar ook de verhalen van ex-topper over hoe zij het hebben gedaan belangrijk.

De vision statement van Thomas Laybourn (staat op onze facebook-pagina) van 30 minuten is net zo belangrijk als zijn trainingen. Er zijn maar weinig trainers die zo doelgericht aan een training beginnen door spelers uit te leggen hoe het voelt om echt op het aller hoogste podium te staan en de titel wereldkampioen te verdienen.

Het is iets dat voorbehouden is aan spelers die alles maar dan ook alles opzij zetten om dit doel te bereiken. Op de OroDenmark zomerstage zie je enkele spelers die bereid zijn dat te doen (op dit moment). Voor heel veel spelers hier is het de eerste keer dat ze iemand mee maken die dat heeft gedaan en zijn doel ook heeft bereikt. We hebben hier in Denemarken het voordeel dat we veel van deze ex-spelers hebben die ook nog eens bereid zijn om een deel van hun zomervakantie op te offeren om naar Oro toe te komen en daar aan de nieuwe talenten training te komen geven. Het is een deel van het concept hier op Oro dat we zeer goede ex-topper hebben die dit elk jaar weer komen doen. En het lijstje ziet er goed uit met Dicky Palyama, Judith Meulendijks, Jens Eriksen, Christian Lind, Peter Mork en Thomas Laybourn.

Deze ex-spelers hebben allemaal iets gemeen en dat is hun gemeenschappelijk afkeer van 'het systeem'. Ze hebben zich niet afhankelijk gemaakt van de bond maar gingen hun eigen weg en waren tegen de draad in. Dat maakte hun veel sterker dan de spelers die de warmte en de veiligheid opzochten van het systeem. Je ziet het ook aan de spelers die hier komen voor de stage. Ze zien nu al op jonge leeftijd dat het systeem niet de weg naar de top is en dat je zelf iets extra's moet doen als JIJ echt iets wil bereiken.

Vaak hoor je dat je buiten de box moet denken om de top te bereiken. Wij vinden al dat je een achterstand hebt als dat moet doen. We denken niet buiten de box, er heeft er nooit een box bestaan. Als je vrij bent dan hoef je niet te ontsnappen aan het systeem waar je in zit. Je hoeft dan namelijk helemaal niet buiten de box te denken, want voor jou bestaat er helemaal geen box.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!