badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Wat doet de topsporter bij dit extreme weer? - sxc.hu
© sxc.hu

Wat doet de topsporter bij dit extreme weer?

Wat doet de topsporter bij dit extreme weer? - sxc.hu
© sxc.hu +

Nederland puft onder de hete zomerzon. Hoe gaat de topsporter met deze extreme weersomstandigheden om? We vroegen het aan triatleet Glenn Wesseling en wielrenners Piotr Havik en Lars van den Berg.

"Ja wie niet", zegt triatleet Glenn Wesseling als we hem vragen of hij last heeft van de warmte. Hij gaat er zo goed mogelijk mee om. Wielrenner Lars van den Berg had woensdag nog een wedstrijd in België. "Het was echt super warm. Ik kwam totaal niet in mijn ritme en eindige als 17e." En daar mocht Lars trots op zijn, want van de 150 gestarte renners haalden nog geen 40 man de finish. Zijn collega Piotr Havik begeleidde gisteren een groepje bij een toertocht. "Een leuke verplichting. We hadden mazzel dat we veel door de bossen reden. Daar was het redelijk koel."

Heerlijk buitenwater

Piotr hoefde zijn trainingsschema voor deze week niet aan te passen, want hij zit in een rustweek. Lars volgde wel zijn schema. "Het is nog wel te doen hoor." Ook Glenn volgt het schema, maar wel met aanpassingen. "Om het lichaam heel te houden letten we goed op de hoogte van de intensiteit van de oefeningen. Zo kun je wennen aan de omstandigheden en kan het lichaam zich aanpassen. Het zwemmen doen we nu extra in buitenwater. Heerlijk!"

Lees de rest van dit artikel op de website van rondomsport.nl.

geplaatst door

verkregen via rondomsport.nl

Wat vind jij? Er zijn al 43 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws