OroDenmark-zegels: met een volle spaarkaart naar Azië

OroDenmark-zegels: met een volle spaarkaart naar Azië

Gisteren heb ik met de gemeente en DGI om de tafel gezeten over het verloop van het OroDenmark zomerkamp en meer speciaal de trainersopleiding.

Maak kennis met Dion Hoegen!

We hebben het natuurlijk ook gehad over nieuwe ontwikkelingen en het leuke is dat ik niet iets kan bedenken waar ze geen belangstelling voor hebben.

Wat heb ik bedacht? We gaan OroDenmark-zegels uitgeven voor spelers en coaches die hier komen trainen of hun trainersopleiding verbeteren. De zegels kan je inleveren voor een badmintonbelevenis in Azië. Dat is namelijk iets wat ik wil, ik wil dat spelers en trainers weten wat het is om in Azië badminton te spelen.

Ik lach om de trainers die zogenaamd talentcoaches zijn en nog NOOIT in Azië zijn geweest. Dat is hetzelfde als dat je iemand uit de Sahara directeur maakt van kerstbomenteelt in Europa.

Het is weer een voorbeeld van lokaal-nationaal denken waar ze uit gaan van wat er in eigen land gebeurt en dan denken dat ze in de grote-mensen-wereld iets kunnen doen met dat lokale denken. Nee, je moet eerst weten wat er te koop is in de wereld en dan pas je beleid gaan maken.

Hier op OroDenmark heb ik dat probleem ook. Ik heb hier de beste trainers die ik kan krijgen, maar ze zijn nog NOOIT in Azië geweest en dus weten ze niet waar ze het over hebben. Ik wil daar verandering in brengen voor zowel spelers als trainers. Als je hier op OroDenmark bent geweest, dan krijg je punten en met die punten verdien je een trip naar Azië.

In ons land zijn er ook spelers en trainers die er zijn geweest, maar je ziet of hoort er NIETS over. Wij als leden van de bond betalen en 'zij' doen er niets mee. Ze houden het voor zichzelf en leren NIETS aan de thuisblijvers. Waarom vind ik de bondscoaches slecht? Omdat ze niets van hun kennis ter beschikking stellen aan de mensen die hun loon betalen.

Waarom schrijf je niet iets technisch, vroeg ik een aantal bondscoaches. Het antwoord was: ik heb geen tijd... Tijd? Mensen, ik kan je vertellen over het hebben van GEEN tijd. Ik kan niet slapen omdat ik geen tijd heb, maar als jij mijn loon betaalt dan MAAK IK TIJD om je uit te leggen waarom ik iets wil.

Waarom vind ik dat onze bondscoaches incompetent zijn? Het is heel eenvoudig. Ze zijn omhoog gevallen. Het is ze zo eenvoudig gemaakt om de job te krijgen en ze hebben helemaal niets zelf moeten investeren. Ik zou geen enkele bondscoach hier op OroDenmark willen hebben in een betaalde job. Er zijn er zelfs bij die als ze zouden betalen niet welkom zijn, omdat ze gewoon te slecht zijn om training te kunnen geven op dit eiland.

Zoals zo vaak zijn de mensen hier in Denemarken het met me eens en dus heb ik de steun van Holbaek en de DGI. Mijn taalgenoten moeten overleggen en vergaderen en de bobo's zorgen er voor dat de sport zich NIET ontwikkelt.

OroDenmark-zegels, dat is wat je wil sparen, want dan kom je nog eens ergens.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!