clubzoeker

Rune Massing: een groot compliment richting Kim Nielsen

Rune Massing: een groot compliment richting Kim Nielsen

Met het verlies van Jacco en Selena in de kwartfinale tegen de Chinezen Xu en Ma kwam vrijdag voor ons een einde aan deze editie van het WK. Tijd om even terug te kijken op dit kampioenschap en de balans op te maken.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In mijn voorbeschouwing zei ik dat een kwartfinale het doel was. Die hebben we op een memorabele manier gehaald. Het publiek koos op gegeven moment de kant van Jacco en Selena en zij gaven echt alles wat ze in huis hadden. Toen we moesten serveren op 20-19 durfde ik niet te kijken en hield ik mijn handen voor mijn ogen. Ik weet niet precies hoe dat laatste punt tegen die Chinezen eigenlijk is gegaan, maar het moment zal ik nooit vergeten en heeft mijn leven verrijkt. Kim en ik vlogen elkaar in de armen. In een kolkende Istora, tegen nota bene Chinezen en met een miniem verschil in punten. Ik heb wel een traantje gelaten.

Als we kijken naar de voorbereiding was deze door de US open en Canadian Open net iets korter dan vorig jaar. Toen zes weken, nu ruim vier weken hebben we ons echt heel gericht kunnen voorbereiden. Ondanks de kortere tijd had ik niet het idee dat onze spelers er fysiek niet klaar voor waren. Wat dat betreft wederom een groot compliment naar de fysieke trainers en de medische begeleiding op Papendal.

Als we kijken naar het resultaat dan hebben we met een kwartfinale en een plek bij de laatste 16 dezelfde prestaties geleverd als vorig jaar in Kopenhagen. We hebben daarmee laten zien dat we constant zijn als Nederlands team en dat de prestaties van vorig jaar geen uitzondering zijn geweest. Daarbij komt dat Eric vorig jaar een kwartfinale heeft gehaald, maar inmiddels heeft uitgesproken niet meer voor Rio te willen gaan. Nu scoorden Jacco en Selena die kwartfinale terwijl we allemaal weten dat deze twee nog in de volle bloei van hun carrière zitten. Het gemengddubbel is een grilliger onderdeel dan de andere onderdelen, waarin er meer koppels zijn die van elkaar kunnen winnen en verliezen. Doordat de verschillen kleiner zijn, stijgen ook de kansen om een keer vriend een vijand te verrassen en die medaille te pakken op een groot kampioenschap. Die constatering doet me goed als eindverantwoordelijke.

Individueel kijkend kan ik niet anders zeggen dan dat binnen onze groep Selena er op dit moment met kop en schouders bovenuit steekt. Zij durft de beste voorspeelsters in de wereld aan te spelen bij het net. Die durf om het te blijven doen onderscheidt haar van de rest. Vooral tactisch heeft zij op dit moment de grootste stappen gemaakt.

Rest mij nog om een heel groot compliment te maken richting Kim Nielsen. In een korte tijd heeft hij zich bewezen als een absolute topcoach. Bescheiden als hij is, zal hij zichzelf nooit op de borst kloppen, maar zijn resultaten spreken nu wel voor zich. Zijn wedstrijdanalyses en wedstrijdvoorbesprekingen zijn uitmuntend. Kim is de beste als het gaat om trainingen te vertalen naar wedstrijden en vice versa.

Kim: een prachtig toernooi met een prachtig resultaat! Badminton Nederland is dankbaar voor je werk en waardeert het enorm. Uit de grond van mijn hart: dank en een diepe buiging!

Rune Massing
bondscoach

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!