clubzoeker

Sterke bezetting bij toernooi Gorredijk ondanks vroege start competitie

Sterke bezetting bij toernooi Gorredijk ondanks vroege start competitie

Hoewel het aantal aanmeldingen van de 17e editie van het Master-toernooi in Gorredijk behoorlijk lager is dan de voorgaande edities, is er wel een weer sterk deelnemersveld aanwezig.

Ken je BC Niton al?

Helaas dit jaar geen Duitse spelers in de Master-klasse door de vroege start van de Duitse competitie in hetzelfde weekend, maar ook de start van de Nederlandse competitie is hier ten dele schuldig aan.

Master-klasse

Bij de heren is de titelverdediger en nr. 3 van Nederland, Nick Fransman, de grote favoriet, al zal hij zijn uiterste best moeten doen om Jim Middelburg achter zich te houden. Al zullen ook Jerry Natenstedt en turbo Leon Nottelman er alles aan doen om Nick van zijn vierde zege op rij in Gorredijk af te houden.

Bij de dames is de Litouwse Akvile Stapusaityte de te kloppen vrouw, al zullen het als 2e geplaatste en tevens het opkomende talent Manon Sibbald en de winnares van vorig jaar Lisa Khoeblal-Malaihollo er alles aan doen om haar van de titel af te houden.

Bij de herendubbel zijn Alex Vlaar/Leon Nottelman het te kloppen koppel. Vooral bij de herendubbel worden spectaculaire partijen verwacht.

Bij het damesdubbel zijn Myke Halkema / Lisa Khoeblal-Malaihollo het te kloppen koppel al zullen Manon Sibbald / Akvile Stapusaityte er alles aan doen om de titel te pakken.

Bij gemengddubbel tenslotte worden de spectaculairste partijen verwacht. Hoewel Myke Halkema / Jim Middelburg wel als eerste zijn geplaatst, is het niet vanzelfsprekend dat zij ook de titel zullen pakken. Het als 2e geplaatste koppel Dorien Lups /Jerry Natenstedt zal er alles aan doen om hun van de titel af te houden, maar dan moeten ze wel eerst afrekenen met Akvile Stapusaityte / Leon Nottelman of met Tamara van der Hoeven / Dave Khodabux.

Categorie 3

Bij de heren in categorie 3 is Freek Hogendorp van de organiserende vereniging de te kloppen man, al zal Menno de Vor, van BV Slotermeer, er alles aan doen om de titel te pakken. Een niet te onderschatten outsider hier is Aize van der Woude van GSBC Amor. Misschien verrassen de Belgen ons.

Bij de dames is de jeugdige Dafne Linders van BV Slotermeer de te kloppen vrouw. Bij de herendubbel zijn Menno de Vor / Roel Jongsma de favorieten al zullen ze het zwaar krijgen tegen een aantal sterke koppels waaronder de Belgen Davy Degrauwe / Arna Temmerman. Bij het damesdubel is de Drachtster Rebecca van de Berg met Dian Bos het te kloppen koppel. In het gemengd tenslotte is het koppel Marainka Waijer/Aize van de Woude van het Groningse Amor de favoriet al zal het als 2e geplaatste Drachtster koppel Renske Annema/Freek Hogendorp er alles aan doen om de titel te pakken.

De wedstrijden beginnen zaterdag om 10.00 en duren tot 21.00 uur, zondag beginnen de eerste wedstrijden ook om 10.00, terwijl de finales vanaf ongeveer 13.00 uur zijn gepland.

De toegang in het Sportcentrum Kortezwaag in Gorredijk is op beide dagen gratis.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!