SportSport

Veeg je billen af met Jacco Arends!

Veeg je billen af met Jacco Arends!

Je foto op een wc-rol: ook een vorm van merchandising!

De week begon maandag met het vervolg op onze hei-sessie van de vrijdag een week eerder. We moesten het afronden van die dag, waarbij de bestuursfuncties verdeeld en herbenoemd werden, onderbreken voor het afscheid van Karin van der Valk en Marloes van Heteren.

SportSport

Maak kennis met Sara Staats!

En dat hebben we graag gedaan hoor, dat afbreken, want die dames verdiende een waardig afscheid voor hun werkzaamheden voor Badminton Nederland.

We hebben maandag voorafgaand aan de bestuursvergadering dus eerst nog zitten sparren over de verdeling van de bestuursportefeuilles en de namen van die bestuursportefeuilles. Dit moet nog verwerkt worden door Bram Reudink en Remco Wieland en dan zal dit via het officiële kanaal van Badminton Nederland naar buiten worden gebracht. Het is namelijk niet alleen het benoemen van de portefeuilles maar het gaat ook om de details. Klein tipje van de sluier: de kerntaken waar Badminton Nederland voor staat, zal je terug zien komen in de bestuursfuncties.

Daarna dus de bestuursvergadering in nieuwe samenstelling. Drie nieuwe bestuursleden in een groep van zeven in totaal, leverde meteen een levendige discussie op over de verschillende punten. Gebleken is dat we nog wel wat slagen kunnen maken als het gaat om effectiviteit. De wil is er om er iets van te maken, en we zitten ook echt niet stil, maar het kan wel slimmer. En dus hebben we daarmee meteen een mooi thema voor het vervolg op onze hei-sessie die we gaan houden op 4 december a.s.. De collega's Bram Reudink en Remco Wieland zullen die weer gaan voorbereiden en aan de hand van de ervaringen die we de komende maanden opdoen tijdens de bestuursvergaderingen, kunnen we gaan werken aan ons verbeterproces.

Gesprek met badmintonfotografen

In mijn korte tijd bij Badminton Nederland heb ik reeds vele mensen leren kennen. En het moge duidelijk zijn dat al die mensen één gezamenlijk passie hebben: badminton. De één wat kritischer dan de ander maar met het hart op de goede plaats voor de snelste racketsport ter wereld.

De snelste racketsport ter wereld wordt met grote regelmaat prachtig in beeld gebracht door een aantal fotografen. René Lagerwaard, Alex van Zaanen en Edwin Sundermeijer lopen rond in het circuit en maken prachtige foto's van badminton spelende mensen. Ik had deze heren uitgenodigd om naar mij te komen om eens van gedachte te wisselen over het commercieel bereikbaar maken van hun prachtige plaatjes. Oftewel, hoe kunnen we hun prachtplaatjes bereikbaar maken voor de hoofdrolspelers en -speelsters die er op staan? Ter voorbereiding heb ik wat huiswerk verricht en de heren voor geïnformeerd.

Wat is mijn plan? De foto's die de heren maken aanbieden op producten als canvas doeken, drinkbekers, muismatten, kussens, puzzels enzovoorts. Daar heb ik een verdienmodel omheen bedacht die de fotografen geld oplevert voor hun werkzaamheden en geld oplevert voor Badminton Nederland. Ik ben daarover in gesprek met een externe partij om daarover afspraken te maken. De bewuste partij biedt ons de mogelijkheid deze producten aan te bieden en wordt daarmee dan een partner van Badminton Nederland. Het is allemaal nog prematuur, want het heeft wel de nodige haken en ogen waar we nog een ei over moeten leggen. Punt is wel dat de heren René, Alex en Edwin er iets in zien en zich willen inspannen om er een succes van te maken.

In het verlengde van deze plannen passen de plannen voor merchandising rondom de Yonex Dutch Open die aanstaande is. De spelers/speelsters van de nationale selectie willen we met hun portret aan gaan bieden op producten zoals hierboven genoemd. Ook hiervoor heb ik een verdienmodel bedacht waarbij iedere betrokkene er zijn voordeel mee kan doen. En hier zullen we met de sponsorcommissie nog precieze invulling aan moeten geven, en zaken goed regelen met alle betrokkenen, maar de bedoeling is om tijdens de Yonex Dutch Open hier dus mee te starten.

Fotoshoot Carlton Eredivisie spelers/speelsters

Tijdens de start van de Carlton Eredivisie gaan we een centraal gecoördineerde fotoshoot opzetten voor alle spelers/speelsters van de eredivisie teams. De Carlton Eredivisie moet een kwaliteitsimpuls krijgen en naast het veranderen van de opzet van de competitie, moet er ook meer aandacht gegenereerd gaan worden voor die Carlton Eredivisie. Dat zal niet van vandaag op morgen meteen gaan lukken, maar stapje voor stapje moet hier wel werk van gemaakt gaan worden. Eén van die eerste stappen is dus de centrale fotoshoot waarbij straks alle eredivisie verenigingen foto's krijgen van hun spelers/speelsters in één en dezelfde uniforme uitstraling. Daar creëren we herkenbaarheid mee en de verenigingen kunnen deze inzetten waar ze zelf willen. Badminton Nederland draagt de kosten voor deze fotoshoot die door Rene Lagerwaard en Alex van Zaanen geschoten gaat worden.

Maar hoe mooi zou het zijn als we elke week ook een wedstrijd via een livestream aan kunnen bieden via ons YouTube-kanaal? En dat er rondom die wedstrijden reportages worden gemaakt die we op datzelfde YouTube-kanaal kunnen plaatsen. Allemaal wensen die we invulling willen geven en waar de diverse aanbiedingen voor binnen zijn. Er wordt dus hard gewerkt om die zo vurig gewenste kwaliteitsimpuls ook invulling te geven.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!