Familievlog De Nagelkerkjes
Familievlog De Nagelkerkjes

Veteranensport niet langer in portefeuille Badminton Nederland voorzitter Clemens Wortel

Veteranensport niet langer in portefeuille Badminton Nederland voorzitter Clemens Wortel

Op 7 augustus jongstleden is het bestuur van Badminton Nederland onder leiding van voorzitter Clemens Wortel in haar nieuwe samenstelling bij elkaar geweest voor een zogenaamde hei-middag.

Naast een nadere kennismaking met elkaar, stonden ook de samenwerking en de portefeuilleverdeling op het programma. Uitgangspunt van die verdeling was een herkenbare indeling, door het koppelen van de portefeuilles aan de kerntaken die door de verenigingen prioriteit zijn gegeven.

Daarnaast was het doel om met een heldere bestuursstructuur transparant te zijn naar alle betrokkenen binnen en buiten BNL. Tot slot zijn ook de verschillende deelprojecten uit 'A Clear Future' (ACF) qua aandachtsgebied onder de bestuursleden verdeeld. Het resultaat van de portefeuilleverdeling volgt hieronder. In een volgende stap zal het bestuur duidelijke resultaten per portefeuille benoemen, zodat duidelijk is waarvoor het bestuur deze bestuursperiode 'aan de lat' staat.

De verdeling van de portefeuilles is als volgt:

Ten eerste de portefeuilles gericht op onze primaire dienstverlening:

A) Wedstrijdsport: Ger Tabeling [e-mail: gtabeling@badminton.nl]

Een klassieke en wezenlijke kerntaak van BNL is het organiseren van de landelijke en regionale competitie. Beide vallen organisatorisch binnen deze portefeuille. Daarnaast valt hieronder ook het organiseren/faciliteren van landelijke badminton. Denk aan de Finaledag Eredivisie, de Yonex Dutch Open, maar ook aan kleinschaligere evenementen in samenwerking met de BNL-verenigingen. De nadruk ligt in deze portefeuille op wedstrijd- en toernooizaken.

B) Verenigingsondersteuning: Bram Reudink [e-mail: breudink@badminton.nl]

We ondersteunen de verenigingen om badminton op een aantrekkelijke wijze aan te blijven bieden om de badmintonner te blijven binden en boeien. Diensten waaraan gedacht kan worden zijn: ontmoetingen en kennisdeling tussen verenigingen initiëren en faciliteren, kaderopleidingen voor bestuurders organiseren, maar zeker ook ondersteuning bij specifieke hulpverzoeken. Tevens valt hieronder de verdere ontwikkeling van de Flagships. De nadruk ligt in deze portefeuille dus op de verenigingen. De ACF-deelprojecten die hier onder vallen zijn:

  • DP5: Flagshipverenigingen;
  • DP6: Verenigingsbezoeken.

C) Promotie: Paul Kleijn [e-mail: pkleijn@badminton.nl]

Hieronder vallen Communicatie, PR, Marketing én Sponsoring. Het doel van deze portefeuille is om op allerlei manieren aandacht te genereren voor de badmintonsport bij het grote publiek, maar ook onder badmintonliefhebbers zelf én om onze sport commercieel aantrekkelijk te maken voor bedrijven waardoor meer inkomsten gegenereerd kunnen worden. Tevens is er aandacht voor de interne communicatie. De nadruk ligt in deze portefeuille op communicatie, commerciële kansen en positionering van onze sport. De ACF-deelprojecten die hier onder vallen zijn:

  • DP4: Verbeterplan communicatie verenigingen;
  • DP8: Sponsorbeleid.

D) Sportparticipatie: Vacature

Doel van deze portefeuille is het blijvend ontwikkelen van de badmintonsport om zoveel mogelijk mensen aan het badmintonnen te krijgen en te houden. Denk daarbij aan nieuwe verschijningsvormen van badminton voor verschillende. Tevens valt hieronder de organisatie van opleidingen voor technisch kader en het faciliteren van schoolbadminton. Deze diensten worden (veelal) aangeboden via en in nauwe samenwerking met de verenigingen. De nadruk ligt in deze portefeuille op (de wensen en behoeftes van) badmintonners.

E) Topbadminton: Ton Wijers, tevens vice voorzitter [e-mail: twijers@badminton.nl]

Topbadminton heeft een grote uitstraling naar het grote publiek en natuurlijk aantrekkingskracht op bestaande en nieuwe badmintonners. Topbadminton heeft daarmee altijd ook het doel om breedtesport te stimuleren. Onder topsport vallen de Nationale selectie, de Academies en Schools, de (top)badminton leerlijnen en de programma's van NOC*NSF. De nadruk in deze portefeuille ligt op topbadminton en de route hier naar toe. Het ACF-deelproject dat hier onder valt is:

  • DP9: Topsportkader.

Hiernaast is nog een aantal ondersteunende portefeuilles, te weten:

F) Organisatie: Remco Wieland, tevens secretaris [e-mail: rwieland@badminton.nl]

Het doel van deze portefeuille is het zorgdragen voor een efficiënte en effectieve bondsorganisatie inclusief het vrijwilligersbeleid, zowel bestuurlijk als uitvoerend, geredeneerd vanuit de nieuwe koers. De nadruk in deze portefeuille ligt op organisatie verbetering, verandering en samenwerking met andere sportorganisaties. De ACFdeelprojecten die hier onder vallen zijn:

  • DP1: Herinrichting van het bondsbureau nieuwe stijl (DP1 is gereed);
  • DP2: Heroriëntatie regio's;
  • DP3: Democratische besluitvorming.

G) Financiën: Rémon Verbeek, tevens penningmeester [e-mail: rverbeek@badminton.nl]

Hierbinnen valt het bewaken van de financiële kaders die gesteld zijn vanuit de Jaarvergadering en het zorgdragen voor continuïteit van de activiteiten van BNL middels een gezonde en verantwoorde financiële huishouding. De nadruk in deze portefeuille ligt op het bewaken van de BNL-inkomsten en -uitgaven, maar ook is er aandacht voor vernieuwende financieringsmogelijkheden. Het ACF-deelproject dat hier onder valt is:

  • DP7: Contributiemethodiek.

Voorzitter Clemens Wortel [e-mail: cwortel@badminton.nl] heeft geen aparte portefeuille.

Hij is als voorzitter tenslotte eindverantwoordelijk voor alle portefeuilles en borgt vanuit die rol de samenhang.

De portefeuille 'Sportparticipatie' binnen het bestuur is vacant.

De vacature voor deze portefeuille inclusief functieprofiel is reeds online gecommuniceerd. In de tussentijd wordt de portefeuille verdeeld onder de overige bestuursleden.

Voor vragen of opmerkingen, neem contact op met het bestuur van BNL via Barbara Mura, bmura@badminton.nl, bel tel. 030-6084150 of mail direct het betreffende bestuurslid.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Familievlog De Nagelkerkjes

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Excellente badmintonster Gayle Mahulette vecht tegen Aziatische overheersing

Excellente badmintonster Gayle Mahulette vecht tegen Aziatische overheersing

Het Centre of Excellence in Denemarken is deze week het trainingsdecor voor de Arnhemse badmintonster Gayle Mahullette. De…

22 april 2019

Badmintonspeler Leoni Boeije lokale favoriet bij Conquesto-toernooi in Zoetermeer

Badmintonspeler Leoni Boeije lokale favoriet bij Conquesto-toernooi in Zoetermeer

Conquesto organiseert op 27 en 28 april voor de eenentwintigste keer het Conquesto Master-4-6-8 toernooi. Badmintonliefhebster…

21 april 2019

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono winnen Croatian International 2019

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono winnen Croatian International 2019

Bij de Croatian International in Zagreb heeft het koppel Debora Jille / Alyssa Tirtosentono de titel in het vrouwendubbel…

21 april 2019

Weer finale voor jeugdige badmintonners Debora Jille en Alyssa Tirtosentono

Weer finale voor jeugdige badmintonners Debora Jille en Alyssa Tirtosentono

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono staan in de finale bij de Croatian international 2019. In de halve finales wonnen ze van…

20 april 2019

Twee Nederlandse kwartfinales bij Croatian International 2019

Twee Nederlandse kwartfinales bij Croatian International 2019

Bij de Croatian International in Zagreb zijn Chloe Mayer en het koppel Debora Jille/ Alyssa Tirtosentono er in geslaagd de…

20 april 2019

Sympathieke Syriër Aram Mahmoud onbetwist aan kop op badmintonranglijst Master Circuit van 16 april 2019

Sympathieke Syriër Aram Mahmoud onbetwist aan kop op badmintonranglijst Master Circuit van 16 april 2019

In de laatste ranglijst master circuit zijn de toernooien van Drachten-Gorredijk, AMOR, Amersfoort en Almere verwerkt. Bij de…

18 april 2019

10 redenen waarom jij absoluut naar het Badminton Festival 2019 komt!

10 redenen waarom jij absoluut naar het Badminton Festival 2019 komt!

De Badminton Festivals bieden een uitstekend platform om kennis te maken met outdoor badminton, een nieuwe stoere sport waaraan…

17 april 2019

Nederlandse badmintontieners actief in Zagreb

Nederlandse badmintontieners actief in Zagreb

De Croatian International 2019 is het strijdtoneel voor een behoorlijk aantal Nederlandse jeugdbadmintonners. In Zagreb vind het…

16 april 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!