Wereld Top 20-speler Jorrit de Ruiter: het geld is op!

Wereld Top 20-speler Jorrit de Ruiter: het geld is op!

Onze spelers Jorrit de Ruiter en Samantha Barning, die zich proberen te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio volgend jaar, dreigen hun poging te moeten opgeven.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Jorrit heeft geen financiële middelen meer om de vele toernooien, die er dit jaar nog gespeeld moeten worden, te bekostigen. Hij heeft inmiddels een schuld van €2.500 bij Badminton Nederland en om de grote toernooien in Japan, Korea, Hong Kong, China, De VS, Mexico en Europa die er dit jaar nog resten te kunnen spelen heeft hij nog zeker €7.500 nodig. En er is haast geboden want de inschrijving voor Korea en Japan is 16 augustus.

Achtergrond

Samantha en Jorrit hebben dit kalenderjaar van Badminton Nederland ieder een budget gekregen van €6.000 als bijdrage in de kosten van de vele toernooien die zij moeten spelen. Dit jaar zijn dat meer toernooien dan ooit maar ze zijn absoluut noodzakelijk om maar enigszins een kans te kunnen maken op een kwalificatie voor de Olympische Spelen. De kosten van het hele programma bedragen erg veel meer dan de €6.000 die zij krijgen en het verschil moeten zij zelf financieren. Jorrit heeft steeds een stille hoop gehad dat er vanuit Badminton Nederland of het NOC*NSF nog wel een bijdrage gegeven zou worden voor het kwalificatietraject voor alle 6 spelers die zich ervoor inzetten maar dat is ijdele hoop gebleken. Alleen voor Selena en Eefje kwam er een (terechte) bijdrage.

Jorrit lukt het niet om met de €6.000 van de bond en andere sponsorgelden zoals van ‪Yonex‬ alle toernooien gefinancierd te krijgen die ze dit jaar nog zouden moeten spelen. Verre van zelfs. Hij is jarenlang, en tot op de dag van vandaag, financieel gesteund door verschillende mensen en bedrijven en die is hij erg dankbaar. Mede door hun steun is het mogelijk gemaakt om tot schitterende prestaties te komen en een top 20 positie op de wereld ranglijst te bekleden. Zelf heeft Jorrit echter ook altijd heel erg veel bij moeten leggen en nu is het moment daar gekomen dat de kosten echt de pan uit rijzen. Mede door de toernooien in Amerika en Canada van afgelopen juni staat Jorrit al €2.500 euro bij Badminton Nederland in het krijt en hij heeft Japan en Korea niet durven boeken omdat die reis en het verblijf daar zijn schuld aan BNL met meer dan €2.000 verder zal doen oplopen. Bovendien volgen er daarna nog een aantal grote toernooien, zowel buiten als binnen Europa, die ook nog gefinancierd moeten worden. Alles bij elkaar genomen vindt Jorrit het niet verantwoord om op deze manier door te gaan en dus zou het WK wel eens zijn laatste toernooi kunnen worden tenzij er uit onverwachte hoek nog financi¨le hulp zou komen.

Financiële hulp waar hij uiteraard erg graag wat tegenover wil stellen zoals clinics, workshops, shirtreclame of op andere manieren waarover vanzelfsprekend gesproken kan worden.

Jorrit de Ruiter zelf aan het woord

De €6.000 die ik aan het begin van 2015 van Badminton Nederland kreeg, waren bij de start van de Olympische kwalificatie in mei al zo goed als geïnvesteerd. Dit komt omdat we ons in de periode januari-mei naar een goede uitgangspositie hebben moeten spelen op de wereldranglijst. Dit kan alleen maar door veel toernooien te spelen, onder andere de Super Serie toernooien die veel in Azië georganiseerd worden. De goede uitgangspositie is met een top 20 notering gelukt, alleen heb ik te diep in de buidel moeten tasten.

De zorgen om financiën hebben mij de laatste maanden erg veel energie gekost en ik merk dat het het spel en het plezier in het spel heeft beïnvloed. Een topsporter zou deze zorgen simpelweg niet moeten kennen, maar helaas is het al jaren iedere maand weer een opgave om alles financieel rond te krijgen.

Feit is echter wel dat één damesdubbel en twee gemengd dubbels doorgedrongen zijn tot de top twintig van de wereld en dat zonder subsidie van NOC*NSF. Op zich is dat een mooie prestatie van zowel de spelers als van Badminton Nederland.

Mocht u willen helpen om ons toch nog in de race te houden dan zou dat geweldig zijn. U kunt altijd een berichtje sturen via facebook, tweeten of gewoon een mailtje sturen dan probeer ik u zo snel mogelijk vanuit Indonesië, waar ik vanaf donderdag ben voor het WK, te antwoorden.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!