badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Amersfoort sleept gelijkspel weg bij Almere

Amersfoort kwam aan de start in de topwedstrijd tegen Almere zonder Edwin Ekiring, de Ugandees die in het Afrika circuit op jacht is naar plaatsing voor Rio 2016. Zijn vervanger, Nieuw-Zeelander Michael Fowke, was er ook niet.

Amersfoort sleept gelijkspel weg bij Almere - badmintonline.nl
© badmintonline.nl
Amersfoort sleept gelijkspel weg bij Almere - badmintonline.nl
© badmintonline.nl +

 

Hierdoor deed coach Residay een beroep op 1e divisiespeler Nick Smaling. Door de gewijzigde sterkteregeling kon hij Smaling als 1e man inzetten tegen Eric Pang en kwam kopman Vincent de Vries op twee.

Deze tactiek lukte niet Vincent de Vries trof Justin Teeuwen een geduchte tegenstander, sleepte er wel een 3e game uit maar geen punt.

Hiervoor hadden de mannen en vrouwendubbel wel voor een verrassende 2-0 voorsprong gezorgd. De mannen Koen Ridder en Vincent de Vries bonden Dave Khodabux en Stephan Branderhorst in twee games aan hun zegekar.

Voor de vrouwendubbel koos Residay voor Debora Jille en Alida Chen, met de hakken over de sloot kwamen deze vrouwen met 23-21 in de beslissende game goed weg.

Eric Pang zorgde voor een 3-2 voorsprong door Nick Smaling te kloppen. Nu moesten de vrouwensingles de punten gaan brengen. Alida Chen - de huidige nummer 2 van Nederland - kende geen problemen met Manon Sibbald. Bij Debora Jille lag dit anders. De 16-jarige liet de 1e game aan Tamara van de Hoeven, in de tweede game verspeelde Amersfoort speelster echter een 20-16 voorsprong en verloor ook deze game 20-22.

Met een tussenstand van 3-3 werden de mixen gestart. De mix van Romy de Laak en Nick Smaling konden hun tegenstander Justin Teeuwen/Cheryl Seinen niet aan, verlies 12-21 13-21. Koen Ridder en Yao Jie stonden nu voor de moeilijke opgave om door winst op Khodabux/Van der Hoeven een gelijkspel mee naar Amersfoort te nemen. Zij deden dit met verve, de routine van beide voormalige wereldspelers gaf de doorslag in de beslissende game 21-15.

Een mooi en verdiend gelijkspel wat de sterkteverhouding in de huidige eredivisie goed weergeeft. Ondanks de nieuwe opzet spelen in één poule en de punten vertalen naar twee poules blijkt nu ook weer dat de play-offs al na drie ronden weer grotendeels vaststaan.

geplaatst door

verkregen via BC Amersfoort

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Tempo van bewegen

3 jaar geleden

volgend artikel

Almere en Amersfoort delen de punten

3 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 11 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws