badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
DKC legt recordkampioen over de knie - badmintonline.nl
© badmintonline.nl

DKC legt recordkampioen over de knie

DKC legt recordkampioen over de knie - badmintonline.nl
© badmintonline.nl +

De badmintonners van BC DKC hebben ook de derde wedstrijd van het seizoen in winst omgezet. De ploeg van coach Leonard van Velzen was zaterdagavond in Haarlem met 6-2 te sterk voor 24-voudig landskampioen Duinwijck.

De enige verloren partijen waren de damesdubbel en de single van Veerle Wijers.

DKC verscheen niet op volle kracht. Thomas Wijers was namelijk niet aanwezig in de hoofdstad van Noord-Holland, omdat hij als coach mee was met de nationale selectie Onder 15 naar Zwitserland. In het mannendubbel werd de plek van Thomas Wijers ingenomen door Joran Kweekel. Samen met Michiel Kruijt leek hij op weg naar een eenvoudige zege op Jules Bakker en Jerry Natenstedt, getuige de 21-12 winst in de eerste game. Maar het Duinwijck-koppel kwam goed terug in de tweede game. Het was echter niet genoeg: 27-25 voor Kruijt en Kweekel. Daisy Bommeleyn en Marlies Baan boden lange tijd goed tegenstand aan Akvile Stapusaityte en Bettty Timmerman, maar de DKC-dames moesten in de derde game het hoofd buigen: 21-7 voor de Haarlemmers.

De mannensingles waren de mooiste partijen van de avond. DKC-kopman Mark Caljouw speelde een uiterst spannende wedstrijd tegen Jordy Hilbink. Na de eerste game met 21-19 gewonnen te hebben, leek Caljouw de partij in twee games naar zich toe te trekken. Hilbink zette er op het eind van de tweede game een tandje bij, zodat hij die game pakte in de verlenging. In de laatste game had Caljouw constant een paar puntjes voorsprong, en die voorsprong gaf hij niet meer weg: 21-17. Ook Kweekel had drie games nodig om Birger Abts van zich af te schudden. In een slopend duel bleek de DKC'er net even doortastender op de belangrijke punten. Hij zette zijn club daarmee op een 3-1 voorsprong. Die werd vergroot door Baan, die Dorien Lups op een nederlaag trakteerde. Op de andere baan bleek Veerle Wijers duidelijk een maatje de klein voor Stapusaityte.

De mixed dubbels moesten de zege voor DKC gaan opleveren, een sterk spelonderdeel van de regerend landskampioen. Natenstedt en Lups waren totaal geen partij voor Kruijt en Bommeleyn: 21-12 en 21-11. Caljouw en Veerle Wijers hadden vooral in de tweede game de nodige moeite met Abts en Timmerman (28-26), maar het was voldoende voor de overwinning. Daarmee stond er een 6-2 eindstand op het scorebord.

DKC staat in poule A van de Carlton Eredivisie op een gedeelde eerste plek met BC Amersfoort en Van Zundert/VELO. Al die clubs hebben negentien punten uit drie wedstrijden. In groep B leidt BV Almere met achttien punten. Volgende week staat er een belangrijk duel op het programma voor DKC. Op zondag 4 oktober ontvangt het namelijk VELO uit Wateringen. Niet alleen een derby, maar ook een heuse topper voor de koppositie in poule A. De wedstrijd wordt om 14.00 uur gespeeld in sporthal 't Zandje in Den Haag.

geplaatst door

verkregen via BC DKC

vorig artikel

Almere en Amersfoort delen de punten

3 jaar geleden

volgend artikel

Duinwijck: Rob en Marjan Ridder weer wereldkampioen

3 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 55 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws