DKC legt recordkampioen over de knie

DKC legt recordkampioen over de knie

De badmintonners van BC DKC hebben ook de derde wedstrijd van het seizoen in winst omgezet. De ploeg van coach Leonard van Velzen was zaterdagavond in Haarlem met 6-2 te sterk voor 24-voudig landskampioen Duinwijck.

clubzoeker

Maak kennis met Alyssa Tirtosentono!

De enige verloren partijen waren de damesdubbel en de single van Veerle Wijers.

DKC verscheen niet op volle kracht. Thomas Wijers was namelijk niet aanwezig in de hoofdstad van Noord-Holland, omdat hij als coach mee was met de nationale selectie Onder 15 naar Zwitserland. In het mannendubbel werd de plek van Thomas Wijers ingenomen door Joran Kweekel. Samen met Michiel Kruijt leek hij op weg naar een eenvoudige zege op Jules Bakker en Jerry Natenstedt, getuige de 21-12 winst in de eerste game. Maar het Duinwijck-koppel kwam goed terug in de tweede game. Het was echter niet genoeg: 27-25 voor Kruijt en Kweekel. Daisy Bommeleyn en Marlies Baan boden lange tijd goed tegenstand aan Akvile Stapusaityte en Bettty Timmerman, maar de DKC-dames moesten in de derde game het hoofd buigen: 21-7 voor de Haarlemmers.

De mannensingles waren de mooiste partijen van de avond. DKC-kopman Mark Caljouw speelde een uiterst spannende wedstrijd tegen Jordy Hilbink. Na de eerste game met 21-19 gewonnen te hebben, leek Caljouw de partij in twee games naar zich toe te trekken. Hilbink zette er op het eind van de tweede game een tandje bij, zodat hij die game pakte in de verlenging. In de laatste game had Caljouw constant een paar puntjes voorsprong, en die voorsprong gaf hij niet meer weg: 21-17. Ook Kweekel had drie games nodig om Birger Abts van zich af te schudden. In een slopend duel bleek de DKC'er net even doortastender op de belangrijke punten. Hij zette zijn club daarmee op een 3-1 voorsprong. Die werd vergroot door Baan, die Dorien Lups op een nederlaag trakteerde. Op de andere baan bleek Veerle Wijers duidelijk een maatje de klein voor Stapusaityte.

De mixed dubbels moesten de zege voor DKC gaan opleveren, een sterk spelonderdeel van de regerend landskampioen. Natenstedt en Lups waren totaal geen partij voor Kruijt en Bommeleyn: 21-12 en 21-11. Caljouw en Veerle Wijers hadden vooral in de tweede game de nodige moeite met Abts en Timmerman (28-26), maar het was voldoende voor de overwinning. Daarmee stond er een 6-2 eindstand op het scorebord.

DKC staat in poule A van de Carlton Eredivisie op een gedeelde eerste plek met BC Amersfoort en Van Zundert/VELO. Al die clubs hebben negentien punten uit drie wedstrijden. In groep B leidt BV Almere met achttien punten. Volgende week staat er een belangrijk duel op het programma voor DKC. Op zondag 4 oktober ontvangt het namelijk VELO uit Wateringen. Niet alleen een derby, maar ook een heuse topper voor de koppositie in poule A. De wedstrijd wordt om 14.00 uur gespeeld in sporthal 't Zandje in Den Haag.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!