clubzoeker

Eddy Boerman doet verslag vanaf WK Aangepast Badminton

Eddy Boerman doet verslag vanaf WK Aangepast Badminton

De reisdag goed doorgekomen. Op woensdag middag aangekomen op de luchthaven Londen-Luton. Met speciaal vervoer werden wij naar ons onderkomen op nog geen 100 meter lopen van het Stoke Mandeville Stadium gebracht.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ook was die avond de openingsceremonie gepland. Inmiddels is de eerste speeldag, op donderdag 10 september 2015, alweer een aantal uren oud. Ik heb even tijd gevonden om deze blog, als ontspanning, bij te werken.

Ik ben vanochtend begonnen met een mix-dubbel, dit samen met Megan Hollander. Helaas speelden wij tegen een sterk Taiwanees-Japans koppel. Zij lieten geen spaan van ons heel. Wij kwamen zelf niet lekker in het spel. Ik zelf maakte teveel persoonlijke fouten waardoor wij achter de feiten aan liepen en niet echt konden scoren. Deze 1e partij was overigens het WK debuut van Megan. Zij liet zien waarom zij hier op het WK staat, n.l. het goed scherp kunnen spelen en waar nodig de punten scoren.

Mijn tweede partij van vandaag was een singel tegen een Fransman, genaamd Hugo Barrue. Het spel ging behoorlijk tegen elkaar op. Helaas maakte ik in de laatste en beslissende set net iets teveel fouten en verloor in de 3e set met 21-18. In de eindspurt liet ik teveel liggen waardoor de Fransman kon profiteren.

Ik speel nog de 2e mix partij, deze partij is pas laat in de avond. Staat gepland om 20.30 uur, maar omdat ze nu al meer dan een uur achter lopen zal het echt wel een latertje worden.

Megan Hollander heeft op haar eerste optreden inmiddels haar eerste overwinning in het damesenkel, klasse SU5, binnen! Jordy Brouwer heeft zowel in het mixdubbel als in het herenenkel zijn eerste overwinningen binnen.

Joey Lie zal pas in de loop van de middag zijn eerste wedstrijd spelen, dus hier kan ik nog niet van zeggen. Wordt vervolgd.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!