badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Eddy Boerman klaar op WK Aangepast Badminton 2015 - Eddy Boerman
© Eddy Boerman

Eddy Boerman klaar op WK Aangepast Badminton 2015

Eddy Boerman klaar op WK Aangepast Badminton 2015 - Eddy Boerman
© Eddy Boerman +

Zoals iedereen kan snappen, indien ik op dit moment een kort verslagje schrijf, dan kan het niet anders zijn dan dat het WK ten einde is. Dit klopt idd.

Vandaag, zaterdag, 12 september, speelde ik met de Poolse collega onze tweede herendubbel. Tijdens het analyseren gisteren van onze tegenstanders zag ik toen dat het een behoorlijke zware dag zou gaan worden. Wij ging dan ook de baan op met de gedachte, we gaan onze stinkende beste doen en zien wel waar het schip gaat stranden.

In de eerste set bleven wij onze slagen gecontroleerd en probeerden de shuttle dan zo aanvallende mogelijk te spelen. Halverwege de wedstrijden stonden wij een aantal punten los en hoopten op meer. Helaas stagneerde ons spel, hierdoor waren onze tegenstanders in staat om dichterbij te komen en vervolgens uit te lopen. Gelukkig herpakten wij ons weer en bleven bij. Uiteindelijk verloren wij de eerste set met 21-18.

In de 2e set wisten wij wat we moeten doen, n.l. De shuttle vlak en aanvallend houden en zo snel mogelijk de aanval zoeken, waarbij vooral de backhand van 1 van de tegenstanders gezocht moest worden.

Dit lukt ons ten delen. Ook onze tegenstanders hadden een andere strategie bedacht, n.l. hoe houden ze ondergetekende zo diep mogelijk op de backhand achterin. Nadat dit geconstateerd werd probeerden wij hierop te anticiperen door nog strakker en vlakker te gaan spelen. Helaas werd onze werklust niet beloond. De tweede set verloren wij in 21-17.

Lees de rest van dit artikel op de website van Eddy Boerman.

geplaatst door

verkregen via Eddy Boerman

Wat vind jij? Er zijn al 63 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws