clubzoeker

Eefje Muskens: Reis door Azië

Eefje Muskens: Reis door Azië

De afgelopen twee weken hebben in het teken gestaan van een reis naar Azië. Het eerste toernooi was de Japan Open waarna ik doorgereisd ben naar Seoul om daar deel te nemen aan de Korea Open.

Ken je BC Maasland al?

We zijn op 4 september in de avond vertrokken naar Tokyo, met een kleine tussenstop in Seoul. Zoals ik al zei was het 2e toernooi in Korea, Seoul, dus de terugweg hebben we fijn een rechtstreekse vlucht gehad naar huis. Wat turbulentie tijdens de vlucht, maar het viel mee en ik heb me goed vermaakt met series kijken en uiteraard ook badmintonbeelden analyseren. Onze eigen wedstrijden terugkijken is erg belangrijk om ervan te kunnen leren, aan dingen werken en weer vooruit te kijken.

Hoe heb ik de laatste twee weken heb ervaren? Uiteindelijk zijn we beide keren door de zelfde tegenstanders uitgeschakeld en dat was in Japan in de 2e ronde en ik Korea in de kwartfinale. Heel zuur is dit, omdat we zeker in Japan kansen hadden om te kunnen winnen alleen aan het einde van de 3e set net wat te veel foutjes maakte. Zo zonde, zo dichtbij, zo goed gespeeld, maar weer net niet. Natuurlijk staan deze meiden niet voor niks nummer 2 van de wereld, maar toch... er waren zeker kansen!

Nieuwe kansen weer tijdens de Korea Open en zo gingen we ook zeker de kwartfinale van start. Er stond wind in de hal, heel veel wind. Dit doordat de airco aan was en het eigenlijk ongelofelijk is hoeveel verschil er per kant is. Om even een beetje een duidelijk beeld te geven. Vanaf de ene kant was het niet eens mogelijk om de shuttle zachtjes naar het achterveld te slaan, dan zou deze een meter uitwaaien. Van de andere kant kon je zo hard doorslaan als je wilde, nooit zou je de shuttle uit slaan. Wij, maar natuurlijk ook onze tegenstanders, hadden te maken met een heel andere vorm van badminton.

Lees de rest van dit artikel op de website van Eefje Muskens.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!