SportSport

Herhaling van finale voor DKC

Herhaling van finale voor DKC

De derde wedstrijd van dit seizoen in de Carlton Eredivisie is een bijzondere voor DKC. De regerend landskampioen gaat zaterdag 26 september namelijk op bezoek bij het Haarlemse Duinwijck.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het is een herhaling van de finale van afgelopen seizoen, toen DKC in Den Bosch aan het langste eind trok en zo voor het eerst in de geschiedenis de landstitel veroverde.

DKC kent een goed begin van de competitie. Bij de openingsspeelronde werd laagvlieger Van Zijderveld op een 7-1 nederlaag getrakteerd. Afgelopen weekend ging de eerste thuiswedstrijd ook gewonnen. In Den Haag was DKC met 6-2 te sterk voor BV Slotermeer. Goede prestaties, zeker gezien het wegvallen van onder andere Alida Chen en Dennis van Daalen de Jel. Coach Leonard van Velzen beschikt nu echter over een zeer talentvolle selectie, met Mark Caljouw als kopman en 'coming players' Joran Kweekel en Marlies Baan. Tegen Duinwijck zullen zij voor het eerst echt getest gaan worden. Met 13 punten staat DKC tweede in poule A van de Eredivisie.

Duinwijck staat in poule B ook tweede. Het vergaarde alleen drie punten minder. De eerste wedstrijd leverde nog een makkelijke 8-0 zege op tegen promovendus Smashing. Vorige week ging de ploeg van coach Rob Ridder verrassend hard onderuit bij Van Zundert/VELO: 6-2. Daarbij moet wel worden aangetekend dat enkele belangrijke spelers van vorig jaar niet meer voor Duinwijck uitkomen, zoals de Finnen Anton Kaisti, Iikka Heino en de Engelse Alexandra Langley. Daar kreeg het wel twee heren voor terug: de Belg Birger Abts kwam over van Victoria en Jordy Hilbink keerde terug naar Nederland, na jaren in Denemarken te hebben gespeeld.

Afgelopen seizoen speelde DKC en Duinwijck in de reguliere competitie twee keer gelijk tegen elkaar. In de finale wonnen de Hagenaars met 5-2.

De wedstrijd Duinwijck - DKC wordt gespeeld op zaterdag 26 september in de Duinwijckhal in Haarlem. Adres: Badmintonpad 1, 2023 BT. Het duel begint om 19.00 uur.

Spelers Duinwijck: Birger Abts, Jordy Hilbink, Jerry Natenstedt, Dorien Lups, Akvile Stapusaityte en Betty Timmerman. Coach: Rob Ridder.

Spelers BC DKC: Mark Caljouw, Joran Kweekel, Thomas Wijers, Michiel Kruijt, Daisy Bommeleyn, Veerle Wijers en Marlies Baan. Coach: Leonard van Velzen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!