badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Komend weekend nieuw seizoen Carlton Eredivisie voor VELO - VELO
© VELO

Komend weekend nieuw seizoen Carlton Eredivisie voor VELO

Komend weekend nieuw seizoen Carlton Eredivisie voor VELO - VELO
© VELO +

Zondag 13 september start het nieuwe seizoen van de Carlton Eredivisie. Met de vernieuwde opzet van de Carlton Eredivisie zullen alle eredivisieteams die dag de eerste competitiewedstrijd spelen in Hoofddorp. VELO zal het opnemen tegen BV Slotermeer.

Met het aantrekken van het 18-jarige talent Alex Vlaar en de 19-jarige Belgische international Stijn de Langhe heeft Van Zundert / VELO het eerste team volledig ingevuld. Al eerder was bekend dat Jim Middelburg, Myke Halkema, Lisa Khoeblal-Malaihollo en Imke van der Aar ook dit seizoen zijn te bewonderen in het eerste team. Deze mix van jong talent en ervaring vormt een goede basis met het oog op de toekomst.

Samen met de terugkeer van Ciraar Slaats en de aanstelling van oud topspeler Rikkert Suijkerland als trainers/coaches is er tevens een belangrijke stap gezet in de uitvoering van het vernieuwde technische beleid van de vereniging waarin het bouwen aan een nieuw kampioensteam centraal staat.

Jim en Myke maken sinds het seizoen 2011/2012 onderdeel uit van het eerste team van VELO. In dat eerste jaar werd direct de landstitel behaald. Sindsdien zijn beide spelers uitgegroeid tot twee steunpilaren van het team. Beide spelers zijn vastberaden om komend seizoen weer een plek in de play-off te bereiken met VELO. Lisa gaat haar 10e seizoen bij Van Zundert / VELO tegemoet. Al jarenlang is Lisa een heel belangrijk onderdeel van het team. Als multifunctionele speelster heeft zij een grote rol gehad in de laatste drie landstitels van de club. Het maken van het winnende punt in de finale om het landskampioenschap 2013/2014 vormt het meeste recente hoogtepunt in haar periode bij VELO.

Imke is sinds seizoen 2014-2015 onderdeel van het team. Ondanks dit, sportief gezien, moeizame seizoen heeft de 17-jarige speelster haar draai bij VELO helemaal gevonden. VELO is er van overtuigd dat Imke de komende jaren grote stappen in haar ontwikkeling gaat maken en daarmee van grote waarde gaat zijn voor de club.

Alex komt over van BV Almere en heeft een overeenkomst voor twee jaar getekend. Hij kijkt er enorm naar uit om voor VELO uit te komen en ook het bestuur is zeer verheugd met zijn komst. Alex is een speler die inzetbaar is op alle onderdelen maar een voorkeur heeft voor het enkelspel. Naast zijn positie in het eerste team wordt Alex aangesteld als jeugdtrainer.

Stijn speelt al sinds zijn 10e badminton, behaalde meerdere Belgische jeugdtitels en werd afgelopen twee jaar met zijn team kampioen van België. Hij wordt de eerste Belgische speler die uitkomt voor het eerste team van VELO en kijkt er naar uit om zich binnen de club verder te kunnen ontwikkelen als speler.

Ciraar en Rikkert zijn geen onbekenden voor de Wateringse club. Na een jaar afwezigheid keert Ciraar, de meest succesvolle hoofdcoach uit de historie van de club, terug op zijn vertrouwde plek. Rikkert kwam tot vorig seizoen zelf nog uit voor het eerste team en maakt nu de stap naar het trainerschap.

Met dit veelzijdige team zal Van Zundert / VELO op zondag 13 september om 13.00 uur de Carlton Eredivisie aftrappen tegen BV Slotermeer. In de eerste fase van de competitie zal het Wateringse team twee lastige uitwedstrijden hebben tegen landskampioen BC DKC en tegen de topper BC Amersfoort. De vice landskampioen BC Duinwijck komt op bezoek in Wateringen, alsmede de andere topper BV Almere. Van Zundert / VELO zal één keer moeten afreizen naar het verre zuiden voor een wedstrijd tegen BC Victoria en het wacht een uitwedstrijd tegen BV Van Zijderveld. Het gepromoveerde BC Smashing mag het in de VELO-hal opnemen tegen het Wateringse team. Door de nieuwe opzet van de eredivisie bestaat het speelschema voorlopig uit een halve competitie. Pas na deze eerste helft van de competitie wordt de tweede helft concreet gemaakt. Dat betekent dat daarvan de wedstrijden en tegenstanders nu nog niet bekend zijn.

geplaatst door

verkregen via Van Zundert / VELO

vorig artikel

Topsport in beeld: Helden op de baan en social media

3 jaar geleden

volgend artikel

Sidi Afif overleden

3 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 45 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws