badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Amersfoort aan de leiding in de Carlton Eredivisie

Door een eclatante overwinning op Van Zijderveld met liefst 8-0 pakten de Amersfoortse badmintonners de koppositie in de Carlton Eredivisie.

Amersfoort aan de leiding in de Carlton Eredivisie - Badminton Nederland
© Badminton Nederland
Amersfoort aan de leiding in de Carlton Eredivisie - Badminton Nederland
© Badminton Nederland +

 

Er moet wel een kanttekening bij gezet worden: de wedstrijden die de definitieve plaatsing voor de play-off gaan bepalen moeten nog komen. Zo komen de twee andere toppers DKC en VELO nog op bezoek in Amersfoort en dat belooft spektakel te worden.

Zaterdag was er geen vuiltje aan de lucht voor Amersfoort. Er werden vast wat experimentele dubbels opgesteld, omdat Debora Jille komende weken gaat deelnemen aan de Wereld Jeugdkampioenschappen Peru. Zaterdag was ook de Nieuw-Zeelander Michael Fowke weer van de partij. Hij verving Edwin Ekiring die in Nigeria tot de 1/2 finale reikte.

De vrouwendubbel werd Alida Chen met Yao Jie, die speelden tegen het verrassend sterk opererende dubbel Leva Pope en Mireille van Daal. Het was even wennen maar het stond snel op de rit bij Yao jie en Alida Chen. Met 21-12 en 21-11 werd gewonnen.

In alle andere partijen was er geen moment dat Carlton Eredivisie-club BC Amersfoort in gevaar kwam. Leuk was nog dat de bij de Academie Amersfoort opgeleide en vorig seizoen in ons tweede team spelende Manouk Los nu bij Van Zijderveld speelde. Tegen kopvrouw Alida Chen kon zij het alleen in de 1e game redelijk bijhouden. Alida won met 21-17 en 21-9.

Uiteindelijk stond er al snel een 6-0 score. In de twee afsluitende mixen kwam ook Romy de Laak aan bod. Met Koen Ridder aan haar zijde was er geen enkel probleem 21-10 21-15.

Ook de tweede mix werd door Yao Jie en Michael Fowke omgezet in winst. De 8-0 voor Amersfoort gaat goed meehelpen voor een goede plaatsing voor de play-off.

Komende week geen Carlton Eredivisie badminton. In Almere wordt door Badminton Nederland de Yonex Dutch Open georganiseerd.

geplaatst door

verkregen via BC Amersfoort

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Smashing: vijf driesetters, nul punten

3 jaar geleden

volgend artikel

'Piek' performance expected from Selena

3 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 7 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws