badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Bestuur Badminton Nederland zoekt versterking - Edwin Sundermeijer
© Edwin Sundermeijer

Bestuur Badminton Nederland zoekt versterking

Bestuur Badminton Nederland zoekt versterking - Edwin Sundermeijer
© Edwin Sundermeijer +

Zaterdag was er weer een bestuursvergadering waarin ook werd terug gekeken op de succesvol verlopen Yonex Dutch Open. Het bestuur is unaniem in zijn oordeel dat we er iets fantastisch van hebben gemaakt met z'n allen.

En ja, er zijn de nodige leermomenten die er tijdens de evaluatie uit zullen komen, zodat het volgend jaar nog beter en mooier wordt.

Ook hebben we gesproken over de nog openstaande bestuursfunctie Sportparticipatie. In het kader van A Clear Future hebben we de bestuursfuncties vernoemd naar de kerntaken en één daarvan is sportparticipatie. En daarvoor zijn we nog hard naar een geschikte kandidaat op zoek. Het liefst een vrouw, omdat we al met allemaal mannen zitten. Het kan toch niet zo zijn dat er in ons land niemand is die deze prachtige uitdagende vacature kan en wil vervullen.

Een geweldige uitdaging voor diegene die creativiteit bezit met expertise op het gebied van jeugd, opleidingen en nieuwe spelvormen. Het moge duidelijk zijn dat het behouden en aantrekken van jeugdspelers een enorme uitdaging is in de huidige maatschappij. Nieuwe kansen zullen we dus aan moeten boren om de jeugd te boeien in deze technologische tijd. Hoe mooi is het om daar een bijdrage aan te leveren? Laten we hopen dat we op korte termijn een nieuw (vrouwelijk) bestuurslid kunnen verwelkomen zodat we volle kracht vooruit kunnen.

Geen EK Voetbal

Vele volgers zullen weten dat ik ook een voetballiefhebber ben, al 31 jaar sta ik als vrijwilliger tijdens thuiswedstrijden van Willem II in het Koning Willem II Stadion de supporters te voorzien van hun hapje en drankje. Niet heel erg gek dat ik dus ook Oranje heb gevolgd tijdens hun barre tocht over de Europese velden om een plek te bemachtigen bij de laatste 24 voor het EK in Frankrijk. En ergens was ik toch weer heel erg blij dat Oranje niet naar het EK gaat, want zoals een grootmeester in het voetbal ooit zei: Elke nadeel heb zijn voordeel.

En het hele grote voordeel voor onze sport is dat we in aanloop naar de Olympische Spelen in Rio volgend volledig uit de schaduw komen van het EK Voetbal. Door de afwezigheid van Oranje in Frankrijk zal er veel, heel veel tijd vrij komen voor aandacht aan de Olympische sporten in aanloop naar die Olympische Spelen. Ook commercieel kunnen we hier ons voordeel mee doen, want al die euros die bestemd waren voor acties rondom het EK kunnen we ophalen om daar ons voordeel mee te doen. En natuurlijk zullen de andere sporten daar ook mee aan de slag gaan, maar we zullen er een graantje van mee moeten pakken.

In dat kader ben ik volop bezig om vorm te geven aan de sponsormanager. We hebben geld nodig om onze sport door te ontwikkelen. Het ledental werkt daar niet aan mee want dat is dalende, ook de subsidies vanuit NOC*NSF staan onder druk omdat daar ook minder inkomsten zijn vanuit de Lotto-gelden. Natuurlijk hebben we een uitstekende relatie met NOC*NSF en wordt er projectmatig steun verleend. Maar willen we doorpakken, en dat willen we, dan zullen we andere inkomsten moeten genereren. En daarom dus die sponsormanager. Ook daar heb ik feitelijk geen geld voor en dus gaan we een opzet uitwerken waarbij men betaald wordt op basis van binnen gehaalde sponsoren, no cure no pay. Inmiddels hebben reeds twee personen interesse getoond en heeft het bestuur akkoord gegeven om alles nader uit te werken. Wordt vervolgt.

Bossche Badminton Dagen met Finale Carlton Eredivisie

Afgelopen twee seizoenen is de finale van de Carlton Eredivisie gespeeld in de Maaspoort Sports & Events te 's-Hertogenbosch. Voorafgaand aan die finale werden de Bossche Badminton Dagen georganiseerd met vele kinderen die dan kennis maakte met de badmintonsport en waarbij ook aandacht was voor aangepast badminton. Ook in 2016 gaan we deze opzet weer gestalte geven. Wel in een iets andere organisatorische samenstelling, want gebleken is dat de vele partijen die er bij betrokken zijn, ook de nodige organisatorische uitdagingen opleverden. Die vele partijen zijn er nog steeds bij betrokken, alleen hebben we de verantwoordelijkheden wat anders verdeeld. De Bossche Badminton Dagen worden nu door Maaspoort Sports & Events getrokken en de finale Carlton Eredivisie door Badminton Nederland. Daarnaast zullen BCH en de BBF ondersteunend zijn met vele vrijwilligers voor de werkzaamheden die gedaan moeten worden. Op deze manier is duidelijk wie de regie voert. Het programma wijkt niet veel al van de vorige edities echter gaan we wel pogingen ondernemen om door te pakken en dat wat we van de voorgaande edities geleerd hebben, gebruiken om nog meer mensen kennis te laten maken met badminton.

Denk bijvoorbeeld aan een bedrijventoernooi wat tijdens de Yonex Dutch Open zeer succesvol was. Of een talentenmiddag waarbij talenten uit de regio 's-Hertogenbosch de kans krijgen om hun talenten te laten zien. Of een friends-toernooi waarbij we een poging gaan wagen een leuke battle of nederlaagtoernooi op te zetten. Naast de succesvolle clinics die gegeven worden aan de scholieren en de demo aangepast badminton dus nieuwe uitdagingen om nog meer mensen kennis te laten maken met badminton. We go for it.

geschreven door

Wat vind jij? Er zijn al 64 waarderingen!

Over de auteur: Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Over de auteur: Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Meer nieuws