badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Derby tegen landskampioen gewonnen door VELO - badmintonline.nl
© badmintonline.nl

Derby tegen landskampioen gewonnen door VELO

Derby tegen landskampioen gewonnen door VELO - badmintonline.nl
© badmintonline.nl +

Zondag trad VELO aan in sporthal 't Zandje tegen landskampioen BC DKC. De enige echte derby in badmintonland werd knap gewonnen door de Wateringers met 5-3.

De dubbels werden beide in drie sets beslist. Khoeblal-Malaihollo/Halkema en Middelburg/Vlaar trokken knap in de derde set aan het langste eind.

Stijn de Langhe had in zijn singel een lastige kluif aan Mark Caljouw. De tweede set was De Langhe dichtbij, maar Caljouw pakte de winst. Lisa Khoeblal-Malaihollo moest aantreden tegen het jonge talent Marlies Baan en pakte de winst in twee sets. Alex Vlaar trof het andere jonge talent van DKC, namelijk Joran Kweekel. Helaas kon Vlaar de wedstrijd niet volbrengen en moest hij in het begin van de tweede set opgeven.

De laatste single was die tussen Imke van der Aar en Veerle Wijers. Na een lange driesetter pakte Imke de winst met 22-20 in de derde set. Dit bracht de tussenstand op 4-2 in het voordeel van Van Zundert VELO en de gemengddubbels moesten nog de baan op.

Halkema/Middelburg pakten de winst tegen Kruijt/Bommeleijn in twee sets en Van der Aar/De Langhe moesten helaas de winst laten aan Caljouw/Wijers. Dit bracht de eindstand op 5-3 voor VELO. Een knappe overwinning voor de Wateringers tegen de huidige landskampioen.

Volgend weekend is er geen speelronde in de Carlton Eredivisie vanwege de Yonex Dutch Open in Almere. Het weekend erna op zaterdag 17 oktober speelt Van Zundert / VELO om 19.00 uur een thuiswedstrijd tegen BC Roosterse.

geplaatst door

verkregen via Van Zundert / VELO

vorig artikel

Carlton Eredivisie: VELO wint topper tegen DKC

2 jaar geleden

volgend artikel

Smashing: vijf driesetters, nul punten

2 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 52 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws