clubzoeker

Derby tegen landskampioen gewonnen door VELO

Derby tegen landskampioen gewonnen door VELO

Zondag trad VELO aan in sporthal 't Zandje tegen landskampioen BC DKC. De enige echte derby in badmintonland werd knap gewonnen door de Wateringers met 5-3.

SportSport

Maak kennis met Debora Jille!

De dubbels werden beide in drie sets beslist. Khoeblal-Malaihollo/Halkema en Middelburg/Vlaar trokken knap in de derde set aan het langste eind.

Stijn de Langhe had in zijn singel een lastige kluif aan Mark Caljouw. De tweede set was De Langhe dichtbij, maar Caljouw pakte de winst. Lisa Khoeblal-Malaihollo moest aantreden tegen het jonge talent Marlies Baan en pakte de winst in twee sets. Alex Vlaar trof het andere jonge talent van DKC, namelijk Joran Kweekel. Helaas kon Vlaar de wedstrijd niet volbrengen en moest hij in het begin van de tweede set opgeven.

De laatste single was die tussen Imke van der Aar en Veerle Wijers. Na een lange driesetter pakte Imke de winst met 22-20 in de derde set. Dit bracht de tussenstand op 4-2 in het voordeel van Van Zundert VELO en de gemengddubbels moesten nog de baan op.

Halkema/Middelburg pakten de winst tegen Kruijt/Bommeleijn in twee sets en Van der Aar/De Langhe moesten helaas de winst laten aan Caljouw/Wijers. Dit bracht de eindstand op 5-3 voor VELO. Een knappe overwinning voor de Wateringers tegen de huidige landskampioen.

Volgend weekend is er geen speelronde in de Carlton Eredivisie vanwege de Yonex Dutch Open in Almere. Het weekend erna op zaterdag 17 oktober speelt Van Zundert / VELO om 19.00 uur een thuiswedstrijd tegen BC Roosterse.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!