badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Iris Tabeling: heerlijk een weekje bij mijn ouders slapen

Van 6 tot en met 11 oktober was de Dutch Open in Almere. Altijd fijn om een toernooi dichtbij huis te spelen, zonder al te veel reizen en hotelkamers te zien.

Iris Tabeling: heerlijk een weekje bij mijn ouders slapen - René Lagerwaard
© René Lagerwaard
Iris Tabeling: heerlijk een weekje bij mijn ouders slapen - René Lagerwaard
© René Lagerwaard +

 

Heerlijk een weekje bij mijn ouders slapen, dus aan de omstandigheden kan het niet liggen! Het toernooi begon met de kwalificaties op dinsdag, het is mijn eerste toernooi samen met Ruben Jille in de mix, en dus moesten we in deze kwalificaties beginnen.

We begonnen tegen een koppel uit Frankrijk. We wisten dat de heer wel redelijk stijl kon smashen ivm zijn lengte, en dat de dame goed was in hard en vlak, maar wat minder wanneer je haar liet reiken naar de shuttle. Ik moest dus vooral goed op het net zitten en Ruben moest vanaf achter zijn geduld bewaren. We begonnen niet goed, veel te ongeduldig en te agressief, waardoor er weinig rally's waren en we om elkaar heen bleven draaien met de stand. In het midden maakten wij wat foutjes en keken we tegen een 17-14 achterstand aan. Gelukkig konden we op tijd de knop omzetten naar de juiste tactiek en wonnen we deze set alsnog met 21-18. In de tweede begonnen we weer wat onwennig, maar vanaf 7-7 pakten we een voorsprong die we niet meer weggaven, met 21-14 wonnen we ook deze en dus waren we doorgedrongen tot het hoofdtoernooi!

Die wedstrijd moesten we op woensdag tegen een jong koppel uit Duitsland. Ook hier was de dame weer niet heel goed aan het net en was de heer iemand die graag wilde neerleggen. Beetje dezelfde tactiek aanhouden dus. Waar we gister wat onwennig begonnen, knalden we vandaag uit de startblokken. Met een snelle 21-9 zat de eerste set in de tas. In de tweede maakten we het onszelf een beetje lastig, maar met 21-18 trokken we alsnog aan het langste eind. De tweede ronde was bereikt!

Lees de rest van dit artikel op de website van Iris Tabeling.

geplaatst door

verkregen via Iris Tabeling

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Almere tegen Van Zijderveld

3 jaar geleden

volgend artikel

Chambly Bad leading the rankings with Soraya de Visch Eijbergen

3 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 11 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws