Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© Alex van Zaanen+ Ook Iris Tabeling en Ruben Jille kwamen in actie.

Koppel Selena Piek/Jacco Arends begint Yonex Dutch Open met zege

© Alex van Zaanen+ Ook Iris Tabeling en Ruben Jille kwamen in actie.

Op de eerste speeldag van het hoofdtoernooi bij de Yonex Dutch Open in Almere heeft zoals verwacht het koppel Selena Piek/Jacco Arends de eerste wedstrijd gewonnen in het gemengddubbel.

In twee games (21/16 en 21/15) werden de Indonesiërs Kona Tarun en Nelakurihi Sikki Reddy verslagen. Morgen neemt het Nederlandse duo het in de tweede ronde op tegen het Franse koppel Gaetan Mittelheiser/Audrey Fontaine.

Iris Tabeling en Ruben Jille hebben zich ook voor de tweede ronde geplaatst. Na winst in het kwalificatietoernooi op het Franse koppel Jordan Corvee/Anne Tran met 21/18 en 21/14 werd ook de eerste ronde gewonnen. In twee games (21/9 en 21/18) werd knap het Duitse duo Johannes Pistorius/Eva Janssens verslagen. De volgende tegenstanders zullen zijn de Schot Robert Blair samen met de Poolse Pia Zebadiah Bernadeth.

Robin Tabeling en Samantha Barning kwamen niet verder in het hoofdtoernooi omdat Tabeling door een blessure moest opgeven. Ook Cheryl Seinen met haar Finse partner Anton Kaisti strandde in de eerste ronde: zij verloren nipt in drie games van het als vierde geplaatste koppel uit Frankrijk Ronan Labar/Emilie Lefel.

Vrouwendubbelspel

In het vrouwendubbel kwamen de Nederlandse Eefje Muskens en Selena Piek vandaag niet in actie. Zij hadden een bye en zullen het morgen in de tweede ronde opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Lisa Kaminski/Hanna Pohl (Duitsland) en Natalya Voytsekh/Yelyzaveta Zharka (Oekraïne). Ook Samantha Barning met Iris Tabeling en het koppel Alida Chen/Cheryl Seinen komen morgen uit in het hoofdtoernooi. Barning en Tabeling spelen tegen de Canadezen Alex Bruce en Phyllis Chan. Chen en Seinen hadden een walkover en komen daardoor in de tweede ronde uit tegen Pia Zebadiah Bernadeth en Aprilsasi Putri Lehjarsar Variella.

Vrouwenenkelspel

Soraya De Visch Eijbergen is door naar de tweede ronde. Vrij gemakkelijk won zij met 21/14 en 21/15 van de Zwitserse Sabrina Jaquet. Morgen neemt De Visch Eijbergen het op tegen de Duitse topfavoriete Karin Schnaase, waar zij in september nog van wist te winnen bij de Prague Open. Gayle Mahulette is niet doorgedrongen tot de tweede ronde; zij verloor in drie games van P.C. Thulasi uit India (22/20, 15/21 en 16/21).

Mannenenkelspel

Geen van de Nederlandse mannelijke enkelspelers is erin geslaagd om verder in het hoofdtoernooi te komen. Mark Caljouw kon tegen Ajay Jayaram uit India en winnaar van de Yonex Dutch Open 2014 net niet voor een stunt zorgen. Na drie spannende games moest hij zijn meerdere in de als nummer één geplaatste speler erkennen.

Erik Meijs tegen de Fin Kasper Lehikoinen, Jordy Hilbink tegen de Bulgaar Blagovest Kisyov, Alex Vlaar en Jerry Natenstedt tegen respectievelijk Lars Schaenzler en Ari Trisnanto uit Duitsland kwamen niet door de eerste ronde. Nick Fransman tegen Raul Must en Vincent de Vries tegen Dmytro Zavadsky uit Oekraine strandden in ronde twee.

Mannendubbelspel

Jelle Maas en Mark Caljouw nemen het in de eerste ronde van het hoofdtoernooi morgen op tegen het Duitse duo Fabian Holzer/Johannes Pistorius. Het koppel Ruben Jille/Robin Tabeling heeft zich teruggetrokken voor de wedstrijd tegen het nummer twee geplaatste koppel uit India, Sumeeth Reddy B/Manu Attri, vanwege de blessure van Tabeling.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Piek and Arends banish memory of 2014

2 jaar geleden

volgend artikel

Soraya de Visch Eijbergen: Through to the second round!

2 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 4 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws