clubzoeker

Kwartfinale Swiss International voor Erik Meijs

Kwartfinale Swiss International voor Erik Meijs

Afgelopen vrijdag was mijn eerste optreden op de Swiss International. Samen met coach Fred van Wankum was ik donderdag in Zwitserland aangekomen.

Ken je BC Flevoland al?

Ik had dit toernooi nog nooit eerder gespeeld, dus dat zou in elk geval weer een mooie nieuwe ervaring opleveren. Ik hoefde pas vrijdag aan het einde van de middag te spelen en meteen tegen een zware tegenstander in de persoon van de nummer 2 van Duitsland, Dieter Domke. Een vaste top 50 speler van de wereld, maar een tijdje geblesseerd geweest en nu dus weer zijn ranking aan het opbouwen is.

Ik had al 3 keer eerder tegen hem gespeeld, maar nog nooit kunnen winnen. Kortom een lastige eerste ronde. Ik begon de wedstrijd erg sterk en kon een goede voorsprong pakken. Ik merkte dat Dieter niet optimaal bewoog en dus schroefde ik mijn tempo omhoog en begon veel links rechts te spelen, over hem heen en vervolgens door drukken op zijn lichaam. Deze tactiek pakte goed uit en ik won de eerste set met 21-16. In de 2de game kwam ik even achter, maar wist het toch weer om te draaien en pakte een 11-8 voorsprong. Dieter leek steeds meer last van zijn enkel te krijgen en daar probeerde ik natuurlijk gebruik van te maken door mijn spel daarop aan te passen. Bij een stand van 14-8 gaf Dieter helaas op. Jammer dat de wedstrijd zo moest eindigen. Ik hoop dat hij snel herstelt. Met mijn spel was in elk geval weinig mis.

De dag erna weer lekker vroeg eruit en spelen tegen de Maleisiër Teck Zhi Soo. Een nog jonge speler, maar nu al goede resultaten en al nummer 66 op de wereldranking. Ik had nog nooit tegen hem gespeeld en hem nog nooit zien spelen, dus het plan was duidelijk. Vanaf 0-0 vol erin gaan en proberen hem te overklassen en te verrassen. Dit werkte perfect, want door middel van heel aanvallend en gevarieerd spel, waarbij vooral mijn netspel super was, kwam ik op een 15-6 voorsprong. Hierna verkrampte ik echter en kon hij terug komen tot 15-12. Gelukkig was ik weer bij de les en met een eindsprint won ik de eerste set met 21-13. Een goed begin dus.

In de 2de set begon hij het tempo te verhogen, dus het was zaak voor mij om bij te blijven en te versnellen wanneer ik een kans had. Tot ongeveer 11-10 bleef het gelijk, maar hierna nam ik elke keer een grotere voorsprong en had ik ook weer aan het einde een goede reeks en won deze set met 21-14! Ik durf te zeggen dat dit een van de beste wedstrijden uit mijn carrière tot nu toe is geweest. Het is heerlijk als alles een keer op zijn plek valt.

Lees de rest van dit artikel op de website van Erik Meijs.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!