Topbadmintonner Soraya de Visch Eijbergen haalt crowdfundingrecord: €3.500 in 25 dagen

Topbadmintonner Soraya de Visch Eijbergen haalt crowdfundingrecord: €3.500 in 25 dagen

Nederlands Kampioene Soraya de Visch Eijbergen startte begin september met een crowdfundingcampagne voor deelname aan het International Challenge toernooi in Maleisië. Vandaag, 25 dagen later, bereikt de topsporter haar campagnedoel van €3.500. Een unicum in het Nederlandse topbadminton. En dat in een toch al goede week: De Visch Eijbergen maakte de sprong naar wereldranglijstpositie 62, een 'career high'.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Onderscheidend succesvolle crowdfunding

Als onderdeel van het nieuwe crowdfundingplatform dat Badminton Nederland vorige maand lanceerde, heeft De Visch Eijbergen de meest succesvolle campagne. "Het is voor mij een complete verrassing geweest om vast te kunnen stellen hoeveel mensen betrokken zijn bij mijn leven als topsporter", vertelt de van oorsprong Rotterdamse atlete.

Binnen de eerste week van haar campagne mocht De Visch Eijbergen maarliefst 22 donaties noteren, goed voor 62% van het streefbedrag. Haar vliegende start bleef niet onopgemerkt, zo werd ze in de uitzending van radiozender ALLsportsradio gehaald voor een interview.

Ticket kan geboekt worden

Voor de in Arnhem woonachtige badmintonspeelster is het belangrijk dat ze nu daadwerkelijk naar Maleisië kan, om ook daar haar spel verder te ontwikkelen. De Visch Eijbergen voegt toe: "Mensen spreken hun vertrouwen in mij uit, dat sterkt me in mijn overtuiging dat ik met iets bijzonders bezig ben. Ik ben vooral heel dankbaar, elke bijdrage - groot en klein - is hartverwarmend." Liefhebbers kunnen haar belevenissen volgen op facebook.com/sorayadve, waar ze met grote regelmaat actief is.

Hoewel het campagnedoel bereikt is, loopt deze nog door ruim een maand door op sorayadve.nl. Aanvullende donaties komen ten goede aan de toernooibegroting van De Visch Eijbergen.

Yonex Dutch Open 2015 in Almere

Woensdag 7 oktober a.s. speelt Soraya de Visch Eijbergen - vast lid van de nationale selectie van Badminton Nederland - in Almere tijdens de Yonex Dutch Open, het hoogste niveau toernooi dat Nederland kent. Ze begint om 17:15 haar wedstrijd tegen de Zwitserse Sabrina Jaquet, nummer 40 van de wereld. (Zie ook toernooi.nl.)

De crowdfundingcampagne van Soraya de Visch Eijbergen is te bekijken door haar website http://sorayadve.nl te bezoeken.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!