Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© badmintonline.nl

Twee Nederlandse kwartfinales bij Yonex Dutch Open

© badmintonline.nl+

In het gemengddubbelspel wisten Selena Piek en Jacco Arends in twee games (21/14 en 21/19) te winnen van het Franse koppel Gaetan Mittelheiser/Audrey Fontaine en zich zo te plaatsen voor de kwartfinale van morgen waarin de tegenstander het Canadese duo Alex Bruce/Toby Ng zal zijn.

Ruben Jille en Iris Tabeling moesten het in de tweede ronde opnemen tegen het als zesde geplaatste, de Schot Robert Blair en de Indonesische Pia Zebadiah Bernadeth. Het was een zeer spannende partij die uiteindelijk met een klein verschil (22/20 en 21/17) werd verloren.

Vrouwendubbel

Het als eerste geplaatste koppel Eefje Muskens/Selena Piek won overtuigend met 21/6 en 21/10 van de vrouwen uit Oekraine Natalya Voytsekh en Yelyzaveta Zharka, In de kwartfinale zullen zij morgen spelen tegen het Engelse koppel Sophie Brown/Kate Robertshaw.

Samantha Barning en Iris Tabeling wonnen in de eerste ronde met 21/14 en 21/18 van het duo uit Canada Alex Bruce/Phyllis Chan. Later vandaag speelde het koppel voor een plek in de kwartfinale tegen de als nummer twee geplaatste zussen uit Bulgarije Stefani en Gabriela Stoeva. Barning en Tabeling streden voor wat ze waard waren, maar konden niet voorkomen dat na drie games met 6/21 21/19 en 15/21 werd verloren.

Alida Chen en Cheryl Seinen reddn het in hun partij niet tegen de Indonesische vrouwen Pia Zebadiah Bernadeth en Aprilsasi Putri Lejarsar Variella. Er werd in de tweede ronde met twee games verloren (21/17 en 21/14).

Mannendubbel

Het koppel Jelle Maas/Mark Caljouw kwam tot winst in de eerste ronde. Met 21/19 en 21/14 werd gewonnen van de Duitsers Fabian Holzer en Johannes Pistorius. Later op de dag moesten de Nederlanders het opnemen tegen het sterke koppel Manu Attri/B. Sumeeth Reddy uit India. De nummer twee van de plaatsingslijst won de eerste game met 21/13, waarna Maas en Caljouw sterk terugkwamen en de tweede game wisten te winnen (21/19). Uiteindelijk werd de spannende en gelijkopgaande derde game nipt in het voordeel beslist van de mannen uit India met 21/18.

Het mannendubbel Ruben Jille/ Robin Tabeling kwam vanwege de gisteren opgelopen blessure van Tabeling vandaag niet in actie.

Vrouwenkelspel

Soraya de Visch Eijbergen slaagde er niet in haar stunt van de Prague Open te herhalen. Karin Schnaase wist deze keer aan het langste eind te trekken en de zege in twee games binnen te halen. Schnaase neemt het in de kwartfinale morgen op tegen de Bulgaarse Linda Zetchiri. Ook de andere favorieten voor de titel nemen het tegen elkaar op. De Schotse Kirsty Gilmour neemt het op tegen Iris Wang (USA), Hsu Ya Ching (Chinese Taipei) speelt tegen Nitchaon Jindapol (Thailand) en de Ierse Chloe Magee speelt tegen de Deense Line Kjaersfeldt.

Mannenenkelspel

De winnaar van de Yonex Dutch Open van vorig jaar Ajay Jayaram staat in de kwartfinale, waarin hij het zal gaan opnemen tegen Iskandar Zulkarnain Zainuddin uit Maleisië. De andere wedstrijden gaan tussen de Deen Emil Holst en Teck Zhi Soo (Maleisi), de Est Raul Must en R. M. V. Gurusaidutt (USA) en de Deen Joachim Persson en de Maleisir Gog Soon Huat.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Seinen uitgeschakeld in mix-toernooi

2 jaar geleden

volgend artikel

Piek keeps home hopes alive

2 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 5 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws