Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Vooruitblik Yonex Dutch Open: vrouwenenkelspel

De Duitse Karin Schnaase, nummer 30 van de wereldranglijst, is de nieuwe nummer één geplaatste speelster in het vrouwenenkelspel, na afmeldingen van de winnares van de Yonex Dutch Open 2014 Beiwen Zhang (USA) en de nummer twee van de plaatsingslijst, de Spaanse Beatriz Corrales.

Met zes speelsters heel dicht bij elkaar op de wereldranglijst belooft het een spannende strijd te worden, met veel mooie wedstrijden. Naast Schnaase zullen naar verwachting Kirsty Gilmour (wereldranglijst 27) uit Schotland, de Amerikaanse Iris Wang (31), HSU Ya Ching uit het Chinese Taipei (32), de Amerikaanse Rong Schafer (33) en Linda Zetchiri (34) uit Bulgarije zich mengen in het gevecht om de eindzege.

Soraya de Visch Eijbergen is als enige Nederlandse in het hoofdtoernooi geplaatst en neemt het in de eerste ronde op tegen de Zwitserse Sabrina Jaquet (nummer 40 van de wereld). De Visch Eijbergen is vol zelfvertrouwen na haar overwinning op Karin Schnaase en de nipte nederlaag tegen Linda Zetchiri bij de Prague Open in september. Als De Visch Eijbergen haar partij in de eerste ronde wint, mag ze het daarna opnemen tegen de winnares van de wedstrijd Mette Poulsen tegen Karin Schnaase.

Er komen geen Nederlandse speelsters uit in het kwalificatietoernooi.

Klik hier voor het complete speelschema van alle wedstrijden per onderdeel, de livescore en de uitslagen.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Georgy van Soerland-Trouerbach gehuldigd

2 jaar geleden

volgend artikel

Carlton Eredivisie: VELO wint topper tegen DKC

2 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 6 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws