Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Ken je deze spelers al?

© René Lagerwaard

Vrouwendubbel Muskens/Piek naar finale Yonex Dutch Open

© René Lagerwaard+

Eefje Muskens en Selena Piek hebben zich zaterdag op overtuigende wijze geplaatst voor de finale van het vrouwendubbel op de Yonex Dutch Open 2015 in Almere.

De Nederlandse vrouwen wonnen in de halve finale met 21-16 en 21-9 van het Duitse koppel Carla Nelte/Johanna Goliszewski.

In de eerste game konden de Duitse vrouwen het spoor van de Nederlandse titelverdedigsters nog redelijk volgen. Tot 13-13 ging het gelijk op, maar daarna versnelden Muskens en Piek om de eerste game met 21-16 binnen te halen. In de tweede game trokken de Oranje-vrouwen hun spel door en plaatsten zich simpel voor de eindstrijd.

In de finale wacht een confrontatie met de als tweede geplaatste Bulgaarse zusjes Gabriela en Stefani Stoeva.

Gemengddubbel

Samen met Jacco Arends slaagde Piek er net niet in om de finale te bereiken. Tegen de nummers vijf van de plaatsingslijst, Sudket Prapakamol en Saralee Thoungthongkam uit Thailand, verloor het Nederlandse koppel nipt met 30-29 en 21-18.

In een waanzinnig spannende eerste game zat het publiek van begin tot eind op het puntje van de stoel. Arends en Piek kregen maar liefst zes gamepoints, maar moesten toch met 30-29 het onderspit delven. In de tweede game voerden de Aziaten het tempo wat op en keek het Nederlandse duo lang tegen een achterstand aan. Het werd nog even 18-18, maar de laatste drie punten waren voor de Thaise mix; 21-18.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Twee halve finales voor Selena Piek op Yonex Dutch Open

2 jaar geleden

volgend artikel

A day of comebacks in Almere

2 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 13 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws