v Badmintonners Selena Piek en Jacco Arends groepswinnaar
badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Badmintonners Selena Piek en Jacco Arends groepswinnaar - RTVNH
© RTVNH

Badmintonners Selena Piek en Jacco Arends groepswinnaar

Badmintonners Selena Piek en Jacco Arends groepswinnaar - RTVNH
© RTVNH +

Badmintonners Selena Piek en Jacco Arends zijn tijdens de olympische test in Rio ongeslagen groepswinnaar geworden.

Het als tweede geplaatste duo won alle drie de partijen in de voorronde.

De Nederlanders zijn het toernooi sterk begonnen. Dinsdag won het duo van het Braziliaanse tweetal Hugo Arthuso/Fabiana Silva (21-13 en 21-17) en het Canadese koppel Phillipe Charron/Phyllis Chan (21-15 en 22-20).

Woensdag wonnen Piek en Arends, in bijna een uur, ook de derde en laatste partij in de voorronde. Dat ging ten koste van Russische gemengd dubbel Vitalij Doerkin/Nina Vislova in drie games: 22-24, 21-11 en 21-14.

De nummers één van de vier poules gaan naar de halve eindstrijd. Piek is in Rio met Eefje Muskens ook nog actief in het vrouwendubbelspel. Hun favorietenrol maakten zij waar door ook in hun tweede duel te winnen. In 55 minuten werden de Duitse speelsters Isabel Herttrich en Birgit Michels in drie games verslagen: 14-21, 21-14 en 21-18.

Het Amerikaanse duo Eva Lee en Paula Lynn Obanana, eveneens nog ongeslagen, zijn donderdag de laatste tegenstandsters. Inzet is de eerste plaats in groep A en in theorie een gemakkelijkere halve finale.

geplaatst door

verkregen via RTVNH

Wat vind jij? Er zijn al 48 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws