badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Badmintonners Selena Piek en Jacco Arends groepswinnaar

Badmintonners Selena Piek en Jacco Arends zijn tijdens de olympische test in Rio ongeslagen groepswinnaar geworden.

Badmintonners Selena Piek en Jacco Arends groepswinnaar - RTVNH
© RTVNH
Badmintonners Selena Piek en Jacco Arends groepswinnaar - RTVNH
© RTVNH +

 

Het als tweede geplaatste duo won alle drie de partijen in de voorronde.

De Nederlanders zijn het toernooi sterk begonnen. Dinsdag won het duo van het Braziliaanse tweetal Hugo Arthuso/Fabiana Silva (21-13 en 21-17) en het Canadese koppel Phillipe Charron/Phyllis Chan (21-15 en 22-20).

Woensdag wonnen Piek en Arends, in bijna een uur, ook de derde en laatste partij in de voorronde. Dat ging ten koste van Russische gemengd dubbel Vitalij Doerkin/Nina Vislova in drie games: 22-24, 21-11 en 21-14.

De nummers één van de vier poules gaan naar de halve eindstrijd. Piek is in Rio met Eefje Muskens ook nog actief in het vrouwendubbelspel. Hun favorietenrol maakten zij waar door ook in hun tweede duel te winnen. In 55 minuten werden de Duitse speelsters Isabel Herttrich en Birgit Michels in drie games verslagen: 14-21, 21-14 en 21-18.

Het Amerikaanse duo Eva Lee en Paula Lynn Obanana, eveneens nog ongeslagen, zijn donderdag de laatste tegenstandsters. Inzet is de eerste plaats in groep A en in theorie een gemakkelijkere halve finale.

geplaatst door

verkregen via RTVNH

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 7 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws