Blessure is belangrijkste stopreden badmintonner

Blessure is belangrijkste stopreden badmintonner

In september en oktober heeft Badminton Nederland een uitstroomonderzoek uitgevoerd onder ruim 7.100 oud-leden.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Doel van het onderzoek was te achterhalen waarom deze mensen zijn gestopt met badminton. Het onderzoek heeft een aantal interessante uitkomsten opgeleverd, waarmee Badminton Nederland en u als badmintonvereniging aan de slag kunt.

De belangrijkste resultaten

Mensen stoppen hoofdzakelijk vanwege een blessure, andere fysieke beperking of omdat de sport niet meer te combineren is met werk, gezin of andere hobby's.

49% van de uitstromers beoefende naast het badminton een andere sport. Favoriet zijn individuele sporten die op eigen gelegenheid kunnen worden beoefend: fitness, hardlopen, fietsen/wielrennen. 83% van de uitstromers blijft wel actief sporten, al dan niet als lid van een club, waarbij opnieuw fitness en hardlopen populair zijn.

De grootste groep respondenten start met badminton voor hun 12e jaar of tussen hun 30e en 50e levensjaar. Dit kunnen zowel 'herintreders' als beginnende badmintonners zijn. Met betrekking tot de stopleeftijd springt geen enkele leeftijdscategorie er echt uit. In de categorieën 18-30, 40-50 en 50-60 jaar vindt nagenoeg evenveel uitstroom plaats.

Deze volwassen uitstromers hebben relatief lang gebadmintond, gemiddeld 16 jaar.

Wanneer we kijken naar waar sport voor de uitstromers aan moet voldoen valt op dat met name sociale contacten c.q. gezelligheid van belang zijn. Een opvallende uitkomst als je bekijkt welke (individuele) sporten populair zijn naast en na het badminton.

Uitstromers die wel betrokken willen blijven bij het badminton willen dit onder andere door af en toe te kunnen spelen zonder lidmaatschap of door het bezoeken van grote badmintonevenementen.

Wat kunnen we hiermee?

Badminton Nederland zal allereerst kijken hoe zij de kennis over blessures en blessurepreventie kan vergroten onder verenigingsvrijwilligers, trainers en spelers. Het START-programma, een reeds bestaand trainingsprogramma voor volwassenen, zal daarin een belangrijke rol vervullen.

Maar daarnaast kan ook de vereniging zelf actief beleid voeren op het behoud van leden. Zo valt op dat leden naast het badminton ook veelvuldig aan fitness, hardlopen en fietsen doen. Een uitkomst die ook kansen biedt voor de vereniging. Denk bijvoorbeeld aan samenwerking met een andere sportvereniging of fitnesscentrum en/of het aanbieden van (zomer)cursussen voor bijvoorbeeld hardlopen. Door het clubgevoel ook bij deze nevenactiviteiten terug te laten komen en mensen begeleid te laten sporten (waar ook blessures worden opgelopen) kan uitstroom mogelijk worden voorkomen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!