clubzoeker

Claus Poulsen Technisch Directeur Badminton Nederland

Claus Poulsen Technisch Directeur Badminton Nederland

Badminton Nederland heeft Claus Poulsen aangesteld als Technisch Directeur, per 1 januari 2016.\nTopbadminton zal in de komende jaren een grote rol gaan spelen in de promotie van de badmintonsport in Nederland.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Tevens zal een van de focusactiviteiten zijn het ontwikkelen en implementeren van leerlijnen, vanuit een doordacht en gedragen talentontwikkelingbeleid. Dit zal bijdragen aan de vitaliteit van de aangesloten verenigingen en aan de tevredenheid van de sporters.

\n\n

Bij het wegvallen van de NOC*NSF-topsportsubsidie in 2012 is het topsportbeleid van Badminton Nederland drastisch gewijzigd. In de kern: met minimale middelen zo optimaal mogelijke condities creëren voor aansprekende topsportresultaten, ter promotie van de badmintonsport.

\n\n

De functie van Technisch Directeur was in 2012 bij de herstructurering van topbadminton komen te vervallen om de geringe financiële middelen te kunnen besteden aan het uitvoeren van het trainings- en uitzendprogramma van kansrijke spelers/speelsters. Het doel hiervan was om op korte termijn (Olympische Spelen in Rio) en medio-lange termijn (Olympische Spelen in Tokio en verder) zodanige resultaten (medailles en deelname) te behalen dat Topbadminton weer een focussport van NOC*NSF wordt.

\n\n

Drie jaar na deze herstructurering bij topbadminton heeft Badminton Nederland kunnen constateren dat de gekozen weg de juiste is: de Olympische kwalificatie is meer dan een reële kans en NOC*NSF ondersteunt de bond hierbij. Verder ontwikkelen zich jonge spelers op Papendal richting de wereldtop. Hiernaast vraagt badmintonland om visie en structuur om vanuit de basis, de verenigingen, weer impuls te geven aan talentontwikkeling en hiermee aan de badmintonparticipatie en -promotie in Nederland. Om aan dit alles optimale sturing en ondersteuning te geven heeft Badminton Nederland besloten om de functie van Technisch Directeur weer in het leven te roepen.

\n\n

De voornaamste taken van Poulsen in de functie van Technisch Directeur bestaan, naast de invulling en uitvoering van het huidige topbadmintonprogramma, uit het overall aansturen van de kwalificatieperiode naar Brazilië voor Eefje Muskens, Selena Piek en Jacco Arends en het ontwikkelen van een nieuw talentontwikkelings- en coachopleidingsplan. Poulsen zal dit samen met de technische staf op Papendal doen, daarbij gesteund door de overige collega's van de werkorganisatie en geïnspireerd door betrokkenen en deskundigen binnen en buiten de bond.

\n\n

De Deense topcoach is geen onbekende voor het Nederlandse badminton: hij is sinds 2013 werkzaam als supervisor voor Badminton Nederland en daarvoor was hij onder andere in 2004 betrokken bij de coaching van de Nederlandse Mia Audina (zilveren medaille op de Olympische Spelen in Athene). Als coach voor het Deense badminton leidde hij in 2012 het Deense mannendubbel Mathias Boe en Carsten Mogensen naar zilver op de Olympische Spelen in Londen.

\n\n

Badminton Nederland heeft alle vertrouwen in de positieve bijdrage die Claus Poulsen zal leveren in deze nieuwe functie en wenst hem veel succes.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

In het mannenenkel speelden Mark Caljouw en Joran Kweekel sterke partijen, maar een plek in de kwartfinale zat er helaas niet in.…

11 april 2024

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs deze zomer.

11 april 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Op het EK Badminton 2024 in Saarbrücken (Duitsland) hebben Selena Piek en Robin Tabeling de kwartfinale van het…

10 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!