DKC verliest en eindigt als tweede, Mark Caljouw weer te sterk voor Eric Pang

DKC verliest en eindigt als tweede, Mark Caljouw weer te sterk voor Eric Pang

Badmintonclub DKC heeft de poulefase van de Carlton Eredivisie als tweede afgesloten. De landskampioen stond voorafgaand aan de laatste wedstrijd tegen BV Almere nog aan kop, maar doordat het zondagmiddag in eigen huis een 6-2 nederlaag leed, staat het na negen duels op een tweede plek van poule A.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Hierdoor treft DKC in de kwartfinale van de play-offs de nummer drie van groep B, Roosterse BC.

DKC trad tegen Almere aan zonder Joran Kweekel en Marlies Baan, die beiden nog niet terug waren van de Wereld Jeugd Kampioenschappen. Daardoor werd er een beroep gedaan op Alyssa Tirtosentono uit team 2. Aan de hand van Daisy Bommeleyn verloor zij het damesdubbel van Gita Djajawasito en Cheryl Seinen. Op de andere baan zetten Dave Khodabux en Eric Pang Almere op een 2-0 voorsprong. Dat duo versloeg na een zeer spannende derde game (21-19) het koppel Thomas Wijers/Michiel Kruijt dat dit seizoen nog maar één eerdere nederlaag leed.

Aan kopman Mark Caljouw de zware taak DKC in de race voor de winst te houden. Daarvoor moest hij afrekenen met veelvoudig Nederlands kampioen Pang. Vorig jaar versloeg Caljouw Pang voor het eerst in het bekertoernooi. Ook nu trok de DKC'er aan het langste eind door de derde game te veroveren met 21-14. Almere verzekerde zich daarna alsnog van de zege, door winst van Justin Teeuwen, Manon Sibbald en Tamara van der Hoeven op respectievelijk Thomas Wijers, Veerle Wijers en Tirtosentono. 5-1 de tussenstand.

DKC wist dat daarmee dat de koppositie was verspeeld aan BC Amersfoort. Er moest nog wel een punt worden gepakt om tweede te blijven, en zo Van Zundert/VELO achter zich te houden. Dat belangrijke punt werd binnengeslagen door Kruijt en Veerle Wijers tegen Khodabux en Djajawasito. Teeuwen en Seinen zorgden voor de 6-2 eindstand door Caljouw en Bommeleyn op een nederlaag te trakteren.

Na negen wedstrijden is DKC dus tweede geworden in poule A met 49 punten. Daardoor kruist het in december de degens met Roosterse BC voor een plek bij de laatste vier. In het weekend van 5 en 6 december spelen de Hagenaars eerst een uitduel in Limburg. In het weekend van 12 en 13 december volgt dan de thuiswedstrijd. De exacte data worden later bekend gemaakt.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!