badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Het leven gaat door

Afgelopen week werd gekenmerkt door de nasleep van de aanslagen in Parijs. De gehele wereld is er getuige van geweest en de dreiging van nieuwe aanslagen is nog steeds substantieel.

Het leven gaat door - Edwin Sundermeijer
© Edwin Sundermeijer
Het leven gaat door - Edwin Sundermeijer
© Edwin Sundermeijer +

 

In België zelfs opgeschaald naar 4 in verband met concrete aanwijzingen voor nieuwe aanslagen. De interland Duitsland-Nederland die ruim een uur voor aanvang wordt afgelast omdat er concrete aanwijzingen zijn voor aanslagen. Dan gaat er bij mij toch wel iets door me heen. En toch gaat het leven door en proberen we er met z'n allen toch iets van te maken echter zijn we wel alert. Iedereen heeft het er over en het heeft diepe indruk achter gelaten.

Inmiddels is ook Sinterklaas weer in ons land en ook die goede man is vanaf de zomer al onderwerp van gesprek. Een groep mensen vindt dat Zwarte Pieten niet meer kunnen en iedereen vindt daar wel wat van. En waarom? Waarom maken mensen zich zo enorm druk om zoiets onschuldigs als Sinterklaas en Zwarte Piet? Al sinds mensenheugenis is deze mythe een onderdeel van de cultuur van ons land. En waarom willen mensen dat om zeep helpen?

Waar hebben we het over? Een discussie over Zwarte Piet en aanslagen in Parijs. Waarom laten mensen elkaar niet gewoon in hun waarde? Waarom moet men doen wat de ander wil? Laat de ander in zijn waarde en ben je het er niet mee eens, dan heb je alle recht en mogelijkheden om af te haken en je eigen weg te gaan. Maar dat respect is bij bepaalde mensen ver te zoeken helaas. Mij maakt het allemaal niet uit wat een ander doet. Ik zeg wel eens dat men het zelf moet weten of ze in hun nakie over straat willen lopen, zolang men maar niet vindt dat ik dat dan ook moet gaan doen. Ik vaar mijn eigen koers met respect voor de ideeën en behoeftes van de ander.

In mijn rol als bestuurder van Badminton Nederland moet ik continu afwegen welke koers we gaan varen want we staan ten dienste van de verenigingen en de daarbij aangesloten leden. Dat staat haaks op wat ik hierboven schrijf, want daar zeg ik dat ik mijn eigen koers vaar. En feitelijk vaar ik die ook als bestuurder. Ik probeer zaken zo aan te pakken dat bij de grootste gemene deler draagvlak gevonden wordt. Het zal echter altijd zo zijn dat er mensen zijn die het anders zien en willen. En daar luister ik graag naar, met respect voor zijn of haar mening. Maar keuzes maken is mensen teleurstellen, al probeer ik wel graag te zoeken naar oplossingen die een zo breed mogelijk draagvlak hebben, polderen noemen ze dat in de politiek.

Afgelopen week hadden we de evaluatie van de Yonex Dutch Open die voor het eerst sinds jaren weer door het bondsbureau werd georganiseerd. Daar zijn de nodige verbeterpunten uit voort gekomen. Ook de enquête onder bezoekers aan de Yonex Dutch Open heeft het nodige aan tips opgeleverd. Daar kunnen we mee verder. Concreet kunnen we stellen dat het organiseren van de Yonex Dutch Open in eigen beheer een goede keuze is. En ja, die vele punten uit de evaluatie zullen verwerkt gaan worden zodat het in 2016 nog beter staat. De open manier waarop die evaluatie ging wekt vertrouwen want ergens wisten we met zijn allen dat wat aangehaald werd als verbeterpunten, ook echt verbeterd moet worden om door te kunnen groeien en ontwikkelen. Er werd nergens voor weggelopen. Een dik compliment dus en alle vertrouwen in de organisatie van de Yonex Dutch Open 2016.

geschreven door

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 19 waarderingen!

Over de auteur: Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Over de auteur: Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Meer nieuws