badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Zeer belangrijke wedstrijd voor DKC - BC DKC
© BC DKC

Zeer belangrijke wedstrijd voor DKC

Zeer belangrijke wedstrijd voor DKC - BC DKC
© BC DKC +

Voor de badmintonners van BC DKC staat aanstaande zondag alweer de laatste wedstrijd in de reguliere competitie op het programma. Het is gelijk ook een heel belangrijk duel.

De Haagse ploeg ontvangt in de eigen sporthal 't Zandje namelijk BV Almere. Dat betekent dat de nummers één van poule A en poule B het tegen elkaar opnemen. Wil DKC eerste blijven, en daarmee een minder grote tegenstander treffen in de kwartfinale van de play-offs, moet het een zege behalen. BC Amersfoort en VELO liggen namelijk op de loer.

Landskampioen DKC maakt een uitstekend seizoen door. Het stoppen van Dennis van Daalen de Jel en Ginny Severien en het vertrek van Alida Chen leken van tevoren te grote aderlatingen te worden voor de Hagenaars. Niks was minder waar. De nieuwe aankoop Joran Kweekel bewees een groot talent te zijn. Ook Marlies Baan, die uit team 2 overkwam, bleek al vrij snel goed mee te kunnen op eredivisieniveau.

Van de acht gespeelde wedstrijden verloor DKC er slechts één. Dat was in eigen huis tegen buurman VELO uit Wateringen (3-5). Vorig weekend werd ongetwijfeld de mooiste zege geboekt. In en tegen Amersfoort won het team van coach Leonard van Velzen met 5-3, waar op een gelijkspel werd gehoopt. Daardoor staat DKC eerste in poule A met 47 punten. Dat zijn er twee meer dan nummer twee Amersfoort en vijf meer dan VELO, de nummer drie. De landskampioen is dus gebaat bij een overwinning, want laatstgenoemde ploegen spelen tegen minder sterke ploegen dan Almere is.

De Flevolanders werden voor dit seizoen gezien als een van de belangrijkste titelkandidaten. Almere bleef nagenoeg intact, en kan sinds deze jaargang ook gebruik maken van de diensten van veelvuldig Nederlands kampioen Eric Pang. Dat de formatie van trainer Erik Staats als enige club ongeslagen is, mag dus geen verrassing worden genoemd. Almere is overigens al zeker van plek één in poule B. Daarom speelt het in de kwartfinale tegen nummer vier uit groep A, Victoria.

De wedstrijd DKC - BV Almere wordt gespeeld op zondag 15 november in sporthal 't Zandje in Den Haag. Adres: Schimmelweg 202, 2524 XK. Het duel begint om 14.00 uur.

Spelers BC DKC: Mark Caljouw, Joran Kweekel, Thomas Wijers, Michiel Kruijt, Daisy Bommeleyn, Veerle Wijers en Marlies Baan. Coach: Leonard van Velzen.

Spelers BV Almere: Eric Pang, Dave Khodabux, Justin Teeuwen, Stephan Branderhorst, Tamara van der Hoeven, Cheryl Seinen, Manon Sibbald en Gita Djajawasito. Coach: Erik Staats.

geplaatst door

verkregen via BC DKC

Wat vind jij? Er zijn al 57 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws