clubzoeker

Amersfoort wint eerste wedstrijd in de nacompetitie met 6-2

Amersfoort wint eerste wedstrijd in de nacompetitie met 6-2

Amersfoort moest het in deze uitwedstrijd opnemen tegen de badmintonners van Van Zijderveld. Net als in de play-offs was het team niet compleet.

clubzoeker

Ken je BC Invictus al?

Edwin Ekiring was back in town en kon gelukkig worden opgesteld en mede door de winst in zijn partijen kon Amersfoort met een 6-2 overwinning terug keren naar de keistad.

2e divisiespeler Elano Nijkamp mocht zijn debuut maken in deze partij als vervanging van Koen Ridder en deed dit met verve. Vincent de Vries en Elano Nijkamp speelde de dubbel tegen Virgil Soeroredjo en Norbert van Barneveld. Elano speelde met veel zelfvertrouwen en wist aan de zijde van Vincent de Vries het spel toch meer dan aardig te kunnen volgen. Sterker nog, een aantal keren nam juist hij het initiatief van het spel en wist de tegenstander meerdere malen te imponeren. Dit leidde tot de winst in 2 sets van 12-21 en 17-21.

De BCA-dames Alida Chen en Yao Jie gingen steady in hun partij tegen Leva Pope en Mireille van Daal en grepen net als de heren ook in 2 sets de winst voor BCA met 16 en 12.

De singels van Vincent en Edwin werden gewonnen mede voor een opgave van Virgil. Ook Alida Chen won vaan singel gedegen van Pope. Daarnaast speelde Romy de Laak een puike wedstrijd. Romy ging voortvarend van start en won de 1e set ruim met 14-21. Met een zelfde setstand 21-14 won Mireille de 2e set en moest er een 3e beslissende set aan te pas komen om een winnares aan te wijzen. Helaas wist Romy deze niet in winst om te zetten, maar desalniettemin een prima prestatie.

In de afsluitende mixen wonnen Edwin en Jie zonder al te veel problemen. Tot slot nog de mix van Elano en Romy tegen de boomlange Norbert van Barneveld en Manouk Los die vorig jaar nog voor Amersfoort uitkwam. Na een prachtige wedstrijd moest het Amersfoortse koppel in 3 sets het onderspit delven.

De volgende 2 wedstrijden worden in het nieuwe jaar in Limburg gespeeld tegen respectievelijk Roosterse (2 januari) en een week later tegen Victoria.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!