clubzoeker

Badmintonclub in Almere wil taalcursus aanbieden aan Syrische vluchteling Aram Mahmoud

Badmintonclub in Almere wil taalcursus aanbieden aan Syrische vluchteling Aram Mahmoud

Voor de oplettende lezer: dit is geen Syrische vluchteling, maar wél een van de jongste supporters van BV Almere.

In mijn vorige van de voorzitter heb ik aangegeven dat het beantwoorden van brieven en mails nogal eens te wensen overlaat bij Badminton Nederland.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Die snelheid is soms te vergelijken met de snelheid die een slak ontwikkelt in een teerton en dat is omgekeerd evenredig aan de snelheid van onze mooie sport.

Antwoord van Badminton Nederland op een brief van oktober 2014 heeft precies een jaar geduurd en dat was nog nietszeggend ook of we moeten het als positief zien dat men met ons rond de tafel wil. Daar hebben wij per omgaande op geantwoord, maar we zijn weer vier weken verder en een afspraak is er nog niet.

Ons verzoek aan Badminton Nederland om contact op te nemen met het NOC*NSF over de betaling van de VOG-verklaringen was abusievelijk over het hoofd gezien door Badminton Nederland, maar er zou actie worden ondernomen. Inmiddels zijn we weer vijf weken verder en we hebben weer niets gehoord. Wellicht is de wet van Murphy hier van toepassing, maar het staat allemaal zo haaks op de overspannen positieve verhalen van Paul Kleijn. Zorg nu eerst dat dit soort basale dingen goed gaan.

Komend weekend, het Sinterklaasweekend, worden de eerste wedstrijden gespeeld in de kwartfinales van de play-offs. Als we er op uit zijn om meer publiek te trekken met de nieuwe competitieopzet, dan is de vaststelling van het eerste play-offweekend wel een hoogst ongelukkige. Maar er zal wel over nagedacht zijn en ik zal wel te oud worden om het te begrijpen. Alhoewel verstand komt met de jaren. Slechts acht van onze supporters reizen af naar Hoensbroek voor de wedstrijd van Victoria tegen Qontent Almere.

Wel zijn deze supporters allemaal voorzien van een mooie clubsjaal die de vrijwilligers van onze vereniging allemaal als Sinterklaascadeau hebben gekregen. Een foto van onze jonge supporter, Ise, dochter van Merel en kleindochter van Ank en Ed Oosterling, wil ik u niet onthouden.

En als we het over vrijwilligers hebben, we zijn binnen ons netwerk op zoek naar een taalvrijwilliger om een aantal spelers, zoals Grace Gabriël, Stella Li en Aram Mahmoud, versneld de beginselen van de Nederlandse taal bij te brengen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!