badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
DKC aan vooravond kwartfinale play-offs - BC DKC
© BC DKC

DKC aan vooravond kwartfinale play-offs

DKC aan vooravond kwartfinale play-offs - BC DKC
© BC DKC +

Voor landskampioen Badmintonclub DKC breekt er een belangrijke week aan. Om de titel te prolongeren, moet het in de kwartfinale van de play-offs van de Carlton Eredivisie namelijk zien af te rekenen met het Limburgse Roosterse BC.

In een uit- en thuiswedstrijd wordt bepaald welke ploeg zich plaatst voor de halve finale. Op zaterdag 5 december is het eerste duel in Limburg.

Wedstrijd 1 begint morgen (zaterdag 5 december) om 19.00 uur in de Albertzaal in Roosteren. Wedstrijd 2 begint zondag 13 december om 15.30 uur in sporthal 't Zandje in Den Haag.

In de nieuwe competitieopzet werden de tien clubs verdeeld over twee poules. In groep A deed DKC lange tijd mee voor de winst. Maar door een 6-2 nederlaag tegen BV Almere moesten de Hagenaars toch de koppositie afstaan aan BC Amersfoort. DKC eindige dus als tweede. Daarom zou de tegenstander in de kwartfinale de nummer drie uit poule B worden. Dat bleek dus Roosterse BC. Het team dat beide duels wint, gaat naar de halve finale. Mocht n van de wedstrijden in een gelijkspel eindigen, wordt er een 'golden game' gespeeld.

DKC en Roosterse BC stonden eerder dit seizoen al tegenover elkaar. In Roosteren nam de thuisploeg een 3-1 voorsprong. Toch trok de regerend landskampioen de partij nog naar zich toe met 5-3. Het zal dus zeker geen uitgemaakte zaak zijn dat DKC de volgende ronde bereikt.

De wedstrijd Roosterse BC - DKC wordt gespeeld op zaterdag 5 december in de Albertzaal in Roosteren. Adres: Eyckholtstraat 23, 6116 BR. Het duel begint om 19.00 uur.

De wedstrijd DKC - Roosterse BC wordt gespeeld op zondag 13 december in sporthal 't Zandje in Den Haag. Adres: Schimmelweg 202, 2524 XK. Het duel begint om 15.30 uur.

Spelers BC DKC: Mark Caljouw, Joran Kweekel, Thomas Wijers, Michiel Kruijt, Daisy Bommeleyn, Veerle Wijers en Marlies Baan. Coach: Leonard van Velzen.

geplaatst door

verkregen via BC DKC

Wat vind jij? Er zijn al 40 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws