badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
DKC voor vierde keer naar halve finale play-offs - BC DKC
© BC DKC

DKC voor vierde keer naar halve finale play-offs

DKC voor vierde keer naar halve finale play-offs - BC DKC
© BC DKC +

Dankzij een 5-1 zege op Roosterse BC heeft DKC zich voor het vierde opeenvolgende jaar geplaatst voor de halve finale van de play-offs van de Carlton Eredivisie.

De overwinning in sporthal 't Zandje in Den Haag volstond nadat DKC vorige week de uitwedstrijd bij Roosterse BC al met 5-3 gewonnen had. In de halve finale treft de regerend landskampioen BV Almere.

Net als afgelopen week sleepte het herendubbel van DKC het eerste punt binnen. Dat lukten Michiel Kruijt en Thomas Wijers dit keer in twee games. Het vrouwendubbel ging zondagmiddag ook naar DKC. Verloren Daisy Bommeleyn en Marlies Baan in Limburg nog in twee games van Ann Knaepen en Meta Knuth, nu waren de DKC-dames in drie games de beteren.

In tegenstelling tot de heenwedstrijd speelde kopman Mark Caljouw niet tegen zijn angstgegner Marijn Put, maar tegen Rick Steuten. In de eerste game walste Caljouw over zijn tegenstander heen met 21-6. In de tweede game kon Steuten beter meekomen, maar de DKC'er trok met 21-19 toch aan het langste eind. Na drie spannende games zette Joran Kweekel de thuisploeg op een 4-0 voorsprong. Wendy Hoeve deed namens Roosterse BC nog wat terug door Veerle Wijers te verslaan. Via een knappe winst van Baan op Knaepen haalde DKC het vijfde punt binnen en daarmee dus de zege. De resterende partijen werden niet meer gespeeld.

In de halve finale treft DKC Almere, dat in de kwartfinale vrij eenvoudig afrekende met Victoria. De Flevolanders zijn een geduchte tegenstander, want het is het enige team dat dit seizoen nog geen wedstrijd verloor. In november eindige het eerdere duel tussen DKC en Almere in een 6-2 winst voor laatstgenoemde ploeg. De landskampioen moet dus alles uit de kast halen om de derde finale in de clubgeschiedenis te halen. DKC speelt op zondag 10 januari eerst thuis tegen Almere (tijdstip wordt later bekend). In het weekend van 16 en 17 januari is de terugwedstrijd in Almere.

geplaatst door

verkregen via BC DKC

Wat vind jij? Er zijn al 49 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws