badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
DKC zet goede stap richting halve finale play-offs - BC DKC
© BC DKC

DKC zet goede stap richting halve finale play-offs

DKC zet goede stap richting halve finale play-offs - BC DKC
© BC DKC +

De badmintonners van BC DKC hebben zaterdagavond goede zaken gedaan in de kwartfinale van de play-offs van de Carlton Eredivisie. De regerend landskampioen won met 5-3 uit bij het Limburgse Roosterse BC.

Met de mixed dubbels nog te gaan stond het 3-3, maar dankzij twee eenvoudige zeges in dat spelonderdeel ging de zege toch naar DKC, dat de terugwedstrijd in Den Haag ook moet zien te winnen om zich te plaatsen voor de halve finale.

DKC begon niet goed aan de wedstrijd. Zowel de eerste game van het mannendubbel (Thomas Wijers/Michiel Kruijt) en het damesdubbel (Daisy Bommeleyn/Marlies Baan) gingen verloren. De Haagse heren konden het tij nog keren tegen Nico en Rik Hermans, want ze wonnen de partij alsnog in drie games. Bommeleyn en Baan gingen ten onder tegen Ann Knaepen en Meta Knuth.

De singles waren uiterst spannend in Roosteren. Ze werden allemaal na drie games beslist. DKC'er Joran Kweekel had een verlenging in de derde game nodig om Rick Steuten van zich af te schudden. Na verlies in de eerste game veegde DKC-kopman Mark Caljouw de vloer aan met zijn ‘angstgegner’ Marijn Put. Ondanks dat ze uitstekend tegenstand boden, konden Veerle Wijers en Baan het niet bolwerken tegen respectievelijk Wendy Hoeve en Knaepen.

Ondanks de 3-3 tussenstand wist DKC dat het sterkste onderdeel van de ploeg nog moest komen: de gemengd dubbels. Daarin bleken de Hagenaars inderdaad een maatje te groot voor de Limburgse opponenten. Caljouw en Bommeleyn wonnen van Steuten en Knuth. Datzelfde deden Kruijt en Veerle Wijers tegen Put en Roxanne Molenmaker. Daarmee stond er een 5-3 zege op het scorebord voor DKC.

Om de halve finale te bereiken, heeft DKC volgende week nog een overwinning nodig tegen Roosterse BC. Mocht die wedstrijd gelijk eindigen, volgt er een 'golden game' om te bepalen welk team verder gaat. DKC - Roosterse BC wordt zondag 13 december gespeeld in sporthal 't Zandje in Den Haag. De wedstrijd begint om 15.30 uur.

geplaatst door

verkregen via BC DKC

Wat vind jij? Er zijn al 43 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws