Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© badmintonline.nl

Kwartfinales Carlton Eredivisie: halve finalisten bekend

© badmintonline.nl+

Op zaterdag 12 en zondag 13 december hebben de terugwedstrijden plaatsgevonden van de kwartfinalewedstrijden in de Carlton Eredivisie. Van Zundert/VELO, Qontent Almere, BV Slotermeer en BC DKC hebben zich daarin (na een best-of-2 serie) weten te plaatsen voor een plek in de halve finale.

Qontent Almere wist opnieuw te overtuigen. Na vorige weekend al met 6-0 te hebben gewonnen, werd BC Victoria in Almere opnieuw verslagen: 5-0. Door deze overwinning bleef Qontent Almere ongeslagen en houdt haar favorietenrol in stand. BC DKC won ook de tweede wedstrijd en ligt nog steeds op koers om de titel om het landskampioenschap te verdedigen. In Den Haag werd door de huidige landskampioen met 5-1 gewonnen van Roosterse BC, nadat eerder al in Limburg de uitwedstrijd met 5-3 was gewonnen. Spannend was het in Haarlem, waar BC Duinwijck net niet wist te stunten tegen Van Zundert/VELO.

BC Duinwijck had de heenwedstrijd in Wateringen verloren (6-2) en moest dus winnen om een kans op plaatsing voor de halve finale te houden. De ploeg uit Haarlem nam een 4-2 voorsprong, maar zag Van Zundert/VELO door winst in de twee gemengddubbelspelen sterk terugkomen tot 4-4. In de Golden Game die daarop moest worden gespeeld, trok de ploeg uit Wateringen toch nog aan het langste eind.

Ook de wedstrijd tussen Amersfoort en BV Slotermeer stond bol van de spanning en moest net als een week eerder uiteindelijk door een Golden Game worden beslist. De wedstrijd ging gelijk op, met kansen op de eindzege voor beide verenigingen, maar eindigde tenslotte in 4-4. BV Slotermeer wist daarna met 21-19 de Golden Game te winnen en zich verrassend voor de halve finales te plaatsen.

Uitslagen zaterdag 12 december

  • Amersfoort - BV Slotermeer* (4-4) *wint na Golden Game
  • Qontent Almere - BC Victoria (5-0)

Uitslagen zondag 13 december

  • BC Duinwijck - VELO* (4-4) *wint na Golden Game
  • BC DKC - Roosterse BC (5-1)

Programma halve finales

Weekend 9/10 januari 2016: Van Zundert/VELO tegen BV Slotermeer en BC DKC tegen Qontent Almere. Weekend 16/17 januari 2016: BV Slotermeer tegen Van Zundert/VELO en Qontent Almere tegen BC DKC.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 5 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws