SportSport

Omdenken voor de blessure van Tatum Kouwenhoven

Omdenken voor de blessure van Tatum Kouwenhoven

We hadden natuurlijk bij de pakken neer kunnen gaan zitten nu Tatum langdurig geblesseerd is en de publiciteit maar even op een laag pitje kunnen zetten of... de onfortuinlijke situatie omdenken en gebruiken om onze trouwe supporters mee te nemen in wat er allemaal speelt. Nu dus vooral ook buiten de badmintonbaan.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dat hier duidelijk veel interesse voor is, bleek afgelopen periode maar al te goed. Hart verwarmend al die belangstelling en bezorgde, lieve berichtjes. Daarnaast veel oprechte belangstelling hoe Tatum haar hersteltraject eruit zal zien en welke keuzes er gemaakt zijn.

Hier een eerste samenvatting van de gekozen behandeling voor Tatum.

Nadat woensdag na de RSK definitief was vastgesteld dat Tatum haar voorste kruisband van haar linker knie afgescheurd was, zijn gelijk uitvoerig de behandelopties met een chirurgisch orthopeed doorgenomen. Hierbij kwam de wens van Tatum om zo snel mogelijk weer op topniveau mee te kunnen spelen zeker uitgebreid aan bod.

Mede hierdoor is gekozen een nieuwe behandelmethode met gebruik van een kunststof materiaal niet toe te passen, omdat volgens de behandeld arts nog onvoldoende ervaring met deze methode is opgedaan. Voor de klassieke methode is deze ervaring er wel en zijn deze erg goed.

Tatum heeft daarom voor de klassieke methode gekozen, die op het volgende neer komt:

Zo snel mogelijk revalideren waarbij het doel is de knie zo sterk mogelijk te maken voor een operatie op 12 januari 2016. Dit is noodzakelijk om na de operatie de knie een goede kans te geven rustig te genezen. Bij deze operatie wordt een stukje van een lichaamseigen hamstring gebruikt als nieuwe knieband. Tevens wordt dan gelijk gecontroleerd of de meniscus geen schade heeft opgelopen. Waar nodig kan dat dan gelijk worden meegenomen.

Tatum volgt nu haar revalidatietraject en zoals jullie in het filmpje kunnen zien zitten de eerste voorzichtige stapjes er al weer op!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!